SİVAS Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, 2013 yılında terör nedeniyle şehit verilmediği için mutlu olduklarını belirterek, "Tabi bu sürecin devamında verilen tavizler ne getirecek bilmiyoruz" dedi.
2013 yılının başlarında başlatılan 'Çözüm süreci' çalışmaları kapsamında geçen yıl içerisinde terör nedeniyle şehit verilmedi. Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hazal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu süreçten memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Ülkemizde terörle mücadele noktasında 1984 yılından bu yana binlerce şehit verdik ve bir o kadar da gazilerimiz var. Bu süreç içerisinde, geçtiğimiz 2013 yılına kadar Sivas'ta 279 şehit verdik ve 79 da gazimiz mevcut. Dolayısıyla bu çözüm süreci içerisine baktığımız zaman şehrimize şehit gelmemesi, gazimizin olmaması tabi ki bizleri sevindiriyor."
'HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARI TATMİN ETMİYOR'
Süreç içerisinde ne tür tavizler verildiğini bilmediklerini belirten Hızal, AK Parti hükümeti tarafından yapılan açıklamaların şehit ailelerini tatmin etmediğini belirterek şöyle devam etti:
"Bu aşamada biz tabii ki huzurdan yanayız. Tabi ki kardeşlikten yanayız. Ülke genelinde şehidimizin olmaması, anne ve babalarımızın bu acıları yaşamaması gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. Ama bu yetmiyor. Ülkemizdeki bu sürecin devamında verilen tavizler; bunlar ne getirecek, ne götürecek bilmiyoruz. Özellikle BDP'nin son günlerdeki açıklamaları ve şu anda tutuklu vekillerin salıverilmesi dikkat çekiyor. Gerçekten biz şehit aileleri olarak, gaziler olarak bu çalışmaların nereye gideceğini ve bu konuda nasıl bir çalışmaları olduğunu bilmiyoruz. Hükümet kanadından bunlarla ilgili bazı açıklamalar yapılıyor ama bu açıklamalar şehit ailelerimizi ve gazilerimizi tatmin etmiyor."
ŞEHİT BABASI ŞAFAK: ÇOK MEMNUNUZ
1997'de Tunceli'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Muammer Şafak'ın babası Recep Şafak ise, "Bir şehit babası olarak, şu günlerde şehit gelmediği için çok mutluyuz. Devletimize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Çok memnunuz. Artık terörün bitmesini istiyoruz" diye konuştu.