HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Yeşiltaş Karakolu’na 2 yıl önce bir grup PKK’lı tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen  Samsunlu Piyade Er Umut Bulut’un eşi Özlem Bulut, eşinin şehit olmadan yaklaşık 5 saat önce oğluyla ilgili vasiyette bulunduğunu söyledi. Özlem Bulut, eşi ile saldırının olduğu gece telefonla görüştüğünü anlatırken, "Bana 'Oğlum okusun, benim şehit olacağım yere komutan olarak gelsin, görev yapsın' dedi. Eşim dediği gibi şehit oldu" diye konuştu.
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde Yeşiltaş Karakolu’na PKK’lıların teröristlerin 19 Haziran 2012’de düzenlediği saldırıda şehit olan 21 yaşındaki Piyade er Umut Bulut’un eşi 22 yaşındaki Özlem Bulut, eşinin şehit olmasının ardından yaklaşık 2 yılın tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 2.5 yaşındaki oğlu Yağız Selçuk ile yaşadıklarını anlattı. Çok zor günler geçirdiğini belirten Özlem Bulut, şöyle konuştu:
"Eşim şehit olduğunda oğlum henüz 9 aylıktı. Ben kendimi oğluma adadım. Eşimin vasiyetini yerine getirmek için yaşıyorum. Eşim şehit olmadan bir hafta önce onun şehit olacağı ile ilgili rüyalar gördüm. Şehit olmadan yaklaşık 5 saat önce telefonla bizi aradı ve konuştu. Ona gördüğüm rüyaları anlattım. Güldü. Şehit olacağını kendisi de söyledi. Bana 'Oğlumuzu okut. Benim şehit olacağım yere komutan olarak gelsin, görev yapsın' dedi. Eşim dediği gibi şehit oldu. Şimdi ben de oğlumuz için söylediği bu vasiyeti yerine getirmek için çalışıyorum, yaşıyorum. Bütün geleceğim, hayallerim, hayatım oğlumun üzerine. O da babası gibi kahraman bir asker olacak."
Özlem Bulut, geçen yıl devletin şehit yakınları için verdiği iş imkanlarından yararlanmak için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz 2 Şubat'ta Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yardımcı hizmet personeli olarak çalışmaya başladım. Kurumdaki herkes bana çok destek oldu. Bize bu zamana kadar destek olan yardımcı olan tüm devlet yetkililerine teşekkür ediyordum." 
Şşehit oğlu Yağız Selçuk Bulut ile ilgili halası Ayşe Bulut bir yıl önce Çarşamba 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne velayet davası açtı. Anne Özlem Bulut’un psikolojik sorunlarının olduğunu iddia eden Ayşe Bulut yeğeninin velayetini almayı istedi. Davanın devam ettiği belirtilirken Özlem Bulut, 3 ayrı hastaneden ruh sağlığının yerinde olduğuna dair rapor aldığını dile getirerek, "Ben şehit eşimin yası içindeyken böyle bir dava açılması beni çok üzdü. Süreç devam ediyor. Ben oğlumla hayata tutundum. Benim geleceğim oğlum" dedi.

YK(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)