TOKAT'ta Ülkü Ocakları üyesi bir grup, kentte Şehit Jandarma Er Cemal Aybakan'ın adının verildiği çeşmenin tahrip edilmesine tepki gösterdi.
Elazığ'da 1992 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Er Cemal Aybakan'ın adının verildiği, Karşıyaka Mahallesi Orhan Gazi Caddesi'ndeki çeşme kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Çeşmenin musluğu çalınırken, şehidin adının yazılı olduğu bölüm ise sprey boyayla boyandı. Tokat Belediyesi tarafından yaptırılan ancak tahribat dolayısıyla atıl durumda bulunan çeşmenin onarımını Tokat Ülkü Ocakları üstlendi.
'ÇEŞMEYİ GÖRÜNCE ÜZÜLDÜK'
Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Çalışkan, tahrip edilen çeşmeyi gördüklerinde üzüldüklerini belirterek, "Duruma en başta inanamadık ama çeşmenin hali gördüğünüz üzere ortadadır. Gerek Türk bayrağının almış olduğu tahribat, gerekse Besmele-i Şerif'in, gerekse çeşmenin aldığı tahribat ortadadır. Üstelik bu tahribat bir günün tahribatı değildir. Hakikaten yıllardır Tokatlı olmaktan gurur duyduk ama Tokatlı olup da buradan her gün geçip bu çeşmenin halini bu zamana kadar bildirmeyen ya da bu konuyla ilgili vicdani sorumluluğunu taşımayanlar ile bir arada yaşamaktan utandım. Çeşmeyi çizmişler, musluğunu kırmışlar. Bu, bir şehide ait çeşmedir. Tokat’taki bütün yetkililer bundan sorumludur. Çeşmenin bütün maddi sorumluklarını üzerimize alarak tamiratı hususunda mermerci arkadaşlar ile görüştük. Çeşme, Ülkü Ocakları tarafından tamir ettirilecektir. En kısa zamanda da kullanıma hazır hale getirilecektir" dedi.