ANKARA merkezli Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş, 'çözüm süreci'ne destek vermek amacıyla, Diyarbakır’da 21 Nisan 2014’de 'Birinci Barış Türkiyem Yemek Yarışması' düzenleyeceklerini açıkladı.
Matbah-ı Amire (Osmanlı İmparatorluğu'nda saray mutfağına verilen isim) Yaşatma Derneği Başkanı, Kayserili ünlü aşçı Gökhan Gümüş, çözüm süreciyle birlikte şehit gelmediğini ve kardeş kanı dökülmediğini belirterek, "Aşçılar ve ünlü şefler olarak insanların damaklarını tatlandırırken, yaşanan acılara da sessiz kalmak istemedik. Diyarbakır’ın sadece terörle ve eylemlerle anılmasını istemedik. Kanın ve gözyaşının durması noktasında sorumluluk almak istedik. Biz de barış sürecine katkı sağlamak amacıyla dernek olarak düzenleyeceğimiz ilk yemek yarışmasının Diyarbakır'da olmasına karar verdik" dedi.
Gümüş, "Diyarbakır’da 21 Nisan 2014’de yapacağımız 'Birinci Barış Türkiyem Yemek Yarışması'na, İsmail Ay, Şenol Özbay, Necati Çuhadar, Murat Özcan, Murat Açıkgöz, Kadim Bıyık gibi ünle şeflerimiz de katılacak. Diyarbakır’daki buluşmaya İtalya, Malta, Portekiz ve Azerbaycan gibi ülkelerden de katılım olacak. Yarışmanın jüri başkanlığını ise Reina’nın şefi Fahrettin Birol Temel yapacak" diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Yalçın Andıç da, yemek yarışmalarının İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük kentlerde ve turistik bölgelerde yapıldığını belirterek, "Bu kez farklı olsun, ülkemizin bir başka bölgesinin tanıtımına katkı koyalım istedik. Diyarbakır’da yapacağımız yarışmanın, çözüm sürecine de katkı sağlayacağını umuyoruz" diye konuştu.