ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 3'üncü Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'nda 'Yılın Altın Şefi' ödülünü Kenan Evren Yener kazandı.
Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği'nin (AKTAD) düzenlediği 3'üncü Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'na katılan 800 öğrenci ve usta aşçı, 3 gün boyunca jüri önünde hünerlerini sergiledi. Alanya Kültür Merkezi'ndeki yarışmaların ilk 2 gününde lise ve üniversite öğrencisi aşçılar, son gününde ise usta aşçılar yarıştı. Ustalar kategorisinde 'Türk yemeği' dalında Hüsnü Öztürk, 'kuzu yemeği' dalında Kemal Kızılcık, 'balık yemeği' dalında Derya Okur, 'yöresel yemekler' dalında Zeynettin Kızılkaya, 'orijinal Türk yemeği' dalında Ali Güzel ve 'tatlı tabağı' dalında Selçuk Uzun birinciliği kazandı.
ENGELLİ AŞÇILAR DA YARIŞTI
'Yılın altın şefi' yemek yarışmasının birinciliğini Kenan Evren Yener, 'oteller arası en iyi ekip' yarışmasını Goldcity Turizm Kompleksi, 'sebze oymacılığı- dekor' yarışmasını ise Ahmet Barış Cengiz elde etti. Yarışmalar kapsamında bu yıl ilki yapılan 'engelli aşçılar' kategorisinde yarışan görme engelli Gülden Özdil ise gümüş madalya kazandı. Madalya kazanan aşçılara ödüllerini Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) Başkanı Yalçın Manav ve Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu verdi.
TATLI VE YEMEK KİTABI ÇIKACAK
TASFED Başkanı Manav, bu yıl ilk kez amatör kadın aşçılar yarışmasının da yapıldığını söyledi. Katılan 35 kadının yarışmaya renk kattığını belirten Manav, “Halk arasından seçilen jüri üyeleri ev yemeklerini değerlendirdi. Yarışmacılar Alanya'nın yöresel yemeklerini ve tatlılarını tanıtmış oldu. Ayrıca bunlar İngilizce ve Türkçe kitapçık haline getirilecek. 'Alanya Yemekleri' diye bir kitap var. 'Alanya Ev Hanımları Tatlıları ve Yemekleri' adında bir kitap daha çıkacak. Yarışmaya büyük ilgi oldu. Gelecek yıl talebin daha fazla olacağını düşünüyorum" diye konuştu.