Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM (Muğla), () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinin 10 Ağustos'ta yapılan ilk turda tamamlanması, turizmcileri rahatlattı. Turizmciler, seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması ve ilk turda sonuçlanmasının önemli olduğunu belirterek, Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, seçim sürecinin turizm sektörünü olumsuz etkilemediğini söyledi. Özyurt şöyle konuştu:
"Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri demokratik bir ortamda gerçekleşti. Halkın seçtiği bir aday Cumhurbaşkanı oldu. Ortadoğu'daki Mısır'daki gibi değil, demokrasi işlerliliğini yaşadık. Herkes oyunu kullandı. İstediği adaya oyunu verdi. Herhangibir sorun da yaşanmadı. Turizm açısından, seçim süresince bir sorun yaşanmadığı için rezervasyonlar aynen devam ediyor. Otellerde yer yok."
SORUN YOK
TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de, seçim sürecinin herkesi meşgul ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Seçim yapılması gereken bir çalışmaydı. Siyasetçiler, adaylar ve vatandaş yorgun düştü. Ancak hayat devam ediyor. Seçimlerin ilk tur sonucunda bitmiş olması turizmciyi rahatlatır. 2014 yılında gündemi seçim meşgul etti. Seçim çalışmaları da insanları gerçek hayattan ve gündemden koparıyor. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Turizm açısından bir sorun yaşacağımızı düşünmüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI