ADANA, () - ADANA'da yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediyesi ile Ceyhan İlçe Belediyesi çok sayıda arsa, konut ve işyerini satışa çıkardı.
Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş., mülkiyetindeki 4 parselde toplam 65 bin 652 metrekarelik arsanın satışı için 13 milyon lira geçici bedelle ihale açtı. Ceyhan İlçe Belediyesi ise arsa, konut, işyeri olan çeşitli büyüklüklerdeki 28 taşınmazı toplam 13 milyon 348 bin lira geçici bedelle satışı için ilan verdi. Gelecek hafta gerçekleşecek ihaleler sonucu elde edilecek gelir ile belediyelerin seçim öncesi harcamalara kaynak yaratma, başkanlar tarafından söz verilmiş ödemelerin yapılmasının sağlanmasına çalışılıyor.
TİCARET VE KONUT İMARLI ARSALAR SATIŞTA
Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş., 28 Şubat'ta verdiği ilanda kentin gelişme bölgesi Karahan Köyü'nde ticaret alanı imarlı 41 bin 380 metrekare arsayı 9 milyon 393 bin liraya, aynı bölgede konut alanı imarlı 16 bin 336 metrekare arsayı 2 milyon 42 bin liraya, merkez Yüreğir İlçesi Özgür Mahallesi'nde ticaret alanı imarlı 5 bin 226 metrekare arsayı 1 milyon 71 bin liraya, aynı bölgede sosyal kültürel tesis alanı imarlı 2 bin 710 metrekare arsayı 490 bin liraya ihaleyle satışa çıkardığını duyurdu. Bu satışların 12 Mart'ta şirket merkezinde yapılacağı bildirildi.
AYTAÇ DURAK TEPKİ GÖSTERDİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 4 yıl önce uzaklaştırılan Aytaç Durak, seçime 17 gün kala belediyenin arsalarını satmasının etik olmadığını savunup Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve belediye meclis üyelerini eleştirdi. "Vekil Başkan, seçilecek asil başkanı ipotek altına sokuyor" diyen Durak, söz konusu arsaların satışının iptal edilmesi konusunda siyasi parti temsilcilerine çağrıda bulundu.
CEYHAN'DA 28 TAŞINMAZ SATILIK
Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Ceyhan Belediyesi ise 26 Şubat'ta verdiği ilanda 4 ayrı mahalledeki arsa, konut, işyeri, büro, çok amaçlı salon, lokanta olan toplam 28 adet taşınmazı satışa sundu. Çoğunluğu hisseli olan bu gayrimenkullerin toplam muhammen bedelinin toplam 13 milyon 348 bin lira olduğu belirtildi.
Listede yer verilen gayrimenkullerin satışı 14 Mart'ta Belediye Encümen Salonu'nda yapılacak.

BY(OA/BT)