Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Denizli’de partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantıları ile seçim bürosu açılışlarına katıldı. Tuncel, “Şimdiye kadar AK Parti ile cemaat birlikte yediler şimdi de birbirlerini yiyiyorlar. Olan bizim halkımıza oluyor” dedi.
İlk olarak kent merkezinde Dokuz Kavaklar Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışını yapan Tuncel, seçim otobüsünün içinden yaklaşık 200 partiliye seslendi. Tuncel, daha sonra Sarayköy İlçesi’nde seçim bürosunun açılışını yaptı ve son olarak Esentepe Semt Pazarı’nda partililere seslendi. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini dile getiren Sebahat Tuncel, “Kentler halkın. Yerel seçimlerde iddialıyız. Bu ülkede ayrımcılık ve baskı var. Biz, Kürdistan ile Türkiye’yi birleştireceğiz. 30 Mart’ta sadece belediye başkanı seçilmeyecek, Türkiye’nin geleceği şekillenecek” dedi.
Türkiye halklarının geleceğinin çalındığının ortaya çıktığını ileri süren Tuncel, “Başbakan, Türkiye'yi sarsan bu olaylar başladığı günden bugüne ’Cemaat bana komplo kurdu’ diyor. Şimdiye kadar AK Parti ile cemaat birlikte yediler şimdi de birbirlerini yiyiyorlar. Olan bizim halkımıza oluyor. Yaptıklarının bedelini halk ödüyor. Siz birbirinizi yemeye devam edin. Ama bu halklar ikinizden de hesap soracak. Size mecbur muyuz? Türkiye'yi kaosa sürüklemenizi izleyeceğimizi mi sanıyorsunuz? Siz bu halkların geleceği ile neden oynuyorsunuz? Bir korku filmi izler gibiyiz. Her akşam acaba cemaat bugün ne çıkaracak ya da AK Parti ne çıkaracak diye bekler olduk” diye konuştu.
“BARIŞ ÖCALAN’IN SAYESİNDE”
HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, barışın hükümetin değil, Abdullah Öcalan’ın sayesinde gerçekleştiğini iddia ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bir yıldır cenazeler gelmiyor. Önemli olan devamını sağlamak. Barışın garantisi biziz. Bunun için hep mücadele edeceğiz. Doğru 1 yıldır cenaze gelmiyor. Ama bu Başbakan'ın, AK Parti'nin başarısı değil. Eğer bugün kan akmıyorsa, Türkiye'nin yüzde 80'i hala barış diyorsa bu Başbakan sayesinde değil, Kürt halkı önderi Abdullah Öcalan sayesindedir. Artık savaş, çatışma ya da çocuklarımızın bedel ödemesini istemiyoruz. O yüzden çözüm sürecinin ilerlemesi konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Çözümün bir parçasıyız. Kim çözümden yana ise HDP saflarına çağırıyoruz. O zaman herkes görecek gerçek barış mücadelesi nasıl oluyormuş. Bugün Türkiye'de gerçek bir ana muhalefet partisi olsaydı, AK Parti bu kadar diktatör olabilir miydi? Hala ’ana dilde eğitim böler’ diyen bir zihniyet, Kürt sorununun çözümü konusunda programı olmayan bir muhalefet, bugün AK Parti'nin bu noktaya gelmesinde de sorumludur. O yüzden 30 Mart'ta sandıktan HDP çıkarsa barış için çözüm için çok güçlü bir irade ortaya çıkmış olacak. Barış için çözüm için sizleri göreve davet ediyorum.”

FI,RÇ(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)