Taner YENER-Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, ()  HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, İTÜ'de öğrenciler eylem yaptığı Madencilik Fakültesi'ne pencereden girip çıktı. Tuncel, "Sorumluluğu sadece siyasi iktidara atmıyoruz aynı zamanda bunun sorumluluğunu üstümüze alıyoruz. Biz buradan büyük dersler çıkarmak gerektiğinin farkındayız" dedi.
Soma'daki Maden faciası sonrası başlayan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi'nde 'işgal' eylemi devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, bugün İTÜ'de öğrencileri ziyaret etti. Kapılardaki barikatlar nedeniyle Tuncel, Altan ve gazeteciler binanın arkasındaki pencereden içeri girdi. Burada öğrencilerle buluşan Tuncel, eylem hakkında bilgi aldı.

"BÜYÜK DERSLER ÇIKARMAK GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ"
Ardından gazetecilere açıklama yapan Tuncel, "Çalışma bakanı istifa etmelidir. Aynı zamanda HDP olarak kendimizi de sorumlu hissediyoruz. Azade hissetmiyoruz. Daha çok mücadele edebilirdik. Daha çok kavgasını yürütebilirdik. Bu konuyu kürsüde parlamentoda dikkat çektik. Dikkat çekmek yetmiyormuş bunu anladık. Sorumluluğu sadece siyasi iktidara atmıyoruz aynı zamanda bunun sorumluluğunu üstümüze alıyoruz. Biz buradan büyük dersler çıkarmak gerektiğinin farkındayız. Biz en azından kendimize biraz daha özeleştirel yaklaşarak bu sınıf mücadelesini biraz daha büyütmek sorumluluğumuz olduğunu, sadece itiraz eden değil bu şeyin denetlenmesi konusunda kıyamet koparmamızı gerektiğini şimdi birkez daha anlıyoruz" diye konuştu.

PENCEREDEN GİRİP ÇIKTILAR
Maden Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyza Taşkın ise "Bütün mücadele eden arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz de akademik sorumluluk açısından işçi sınıfının ve halkların yanında oluruz, olmaya devam ederiz. Sanayinin ve sermayenin yanında olup cinayetlere ortaklık etmeyiz. Sözlerimizi halkımız için kullanırız" dedi. Tuncel ve beraberindekiler daha sonra içeri girdikleri pencereden dışarı çıktı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)