Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - TÜRKİYE'yi yasa boğan Soma'daki maden faciası nedeniyle Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), bugün başlayacak olan 17'nci Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği'ni iptal etti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da başsağlığı mesajı yayımladı.
SDÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, 14-16 Mayıs günleri arasında düzenlenecek olan şenliğin iptal edildiği duyuruldu. SDÜ'nün bahar şenlikleri kapsamında bu akşam Beyazıt Öztürk, Bengü, Kubat ve Hayko Cepkin, yarın Yüksek Sadakat son gün ise Murat Göğebakan ile Göksel'in konserleri vardı.
Rektör Prof. Dr. İbicioğlu da maden faciasıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı. Prof. Dr. İbicioğlu, mesajında şöyle dedi:
"Dün Soma'da meydana gelen maden ocağı kazasının ardından çok sayıda vatandaşımızın Hakkın rahmetine kavuştuğunu, derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz. Tek dertleri geçim sağlamak olan bu işçilerimizin feci şekilde can vermeleri tarifsiz bir acıdır. Kazada hayatını kaybeden işçilerimize, Cenab-ı Hak'tan rahmet, geride kalan acılı ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum."

ME(SU/BT)