Bünyamin YIL/ADANA, () - MİLLİ Piyango İdaresi'nce düzenlenen Sayısal Loto'nun 5 Temmuz çekilişinde 6 rakamı tek başına bilip, 2 milyon 930 bin 805 lira 45 kuruşluk ikramiyeyi kazanan Adanalı talihlinin kuponunu 'sen-seç' yöntemiyle makineye oynattığı anlaşıldı. Talihli henüz ortaya çıkmadı.
Sayısal Loto'nun geçen 5 Temmuz'daki 921'inci hafta çekilişinde kazandıran numaralar 17, 22, 35, 36, 37 ve 48 olarak belirlendi. 2 milyon 930 bin 805 lira 45 kuruşluk büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin kuponunu Adana'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki bayiden yatırdığı açıklandı.
Milli Piyango'nun 100. Yıl Mahallesi'ndeki Sayısal Loto Bayisi 38 yaşındaki Nizam Karaca, yaptığı kontrolde talihlinin kendi işyerinden kuponu yatırdığını öğrendi. Nizam Karaca, 6 rakamı tek başına bilen kişinin kazandığı kuponun kendi işyerinden oynandığını pankart asarak duyurdu. 2 milyon 930 bin 805 lira 45 kuruşun sahibinin kim olduğu mahallede merak konusu oldu. Talihlinin ortaya çıkmadığını ve kim olduğu konusunda tahminde bulunamadığını söyleyen Nizam Karaca, "Büyük ikramiyenin isabet ettiği kupon 5 liralık ve 'seç seç' yöntemiyle makineye oynatılmış. Mahallemizden birine isabet ettiği için mutluyuz. Umarım ihtiyacı olan birine çıkmıştır" dedi.
5 Temmuz çekilişinde 6 rakamın isabet ettiği kuponun işlettiği bayiden yatırıldığını ilk olarak başka bayileri çalıştıran meslektaşlarının tebrik telefonlarıyla öğrendiğini söyleyen Nizam Karaca, "Arkadaşlar büyük ikramiyenin benim bayiden oynanan kupona çıktığını söyleyince, kurumun internet sitesinden bayi numarasını kontrol ettim. Doğru olduğunu öğrenince çok mutlu oldum. Bir yıldır işlettiğim bayide 5'i tutturan çok müşterimiz vardı ama ilk kez büyük ikramiye vermiş olduk. Mahallemizde genelde orta düzey ve dar gelirli insanlar yaşıyor. Müşterilerimizin çoğu da talihli gibi 'sen-seç' oynuyor. Talihlinin güvenlik nedeniyle ortaya çıkmak istemediğini düşünüyorum. Kazandığı paranın hayrını görsün" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI