HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde hazırlanan 'Suçsuz yarınlar için fidan dik' projesi çerçevesinde Cumhuriyet savcıları, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan 30 yükümlü ile birlikte fidan dikti. İnfaz Savcısı Zeynel Abidin Ulu, amaçlarının yükümlüleri topluma kazandırmak ve fidan dikme alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.
Aşkarbeyli Köyü'nde düzenlenen fidan dikme programına Cumhuriyet savcıları, İskenderun Denetim Serbestlik Müdürü Ferudun Kaymak, M Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bayram Bozan, Orman İşletme Şefi Mahmut Menziletoğlu, İnfaz Müdürü Hamdi Dasdemir, denetimli serbestlik personeli ve denetimli serbestlik yasasından faydalanan 30 yükümlü katıldı. İskenderun İnfaz Savcısı Zeynel Abidin Ulu, yükümlülerimizin topluma kazandırılması çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla 'Suçsuz yarınlar için fidan dik' projesinin hazırlandığını anlattı.
Savcı Ulu, "Bunu bir başlangıç olarak düşünerek fidan sayısını az tuttuk. İnşallah hep birlikte daha farklı alanlarda ve projelerde bir araya geleceğiz. Yurdumuzun orman varlığının arttırılmasında denetim serbestlik yükümlülerinin katılımını sağlamak, sosyal sorumluluk bilincini, ağaç orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlını kazandırmak. Ağaç dikme eylemi sadece sevginin devamlılığını değil, aynı zamanda doğanın, çevrenin devamlılığını sağlama, çevreye barışık olma eylemini de simgeler. Ağaç dikmek doğadaki dengeleri koruyup geliştirme çabasını, çevreye gösterilen özeni ve sevgiyi kanıtlar. Bizlerin de görevi bu sevgiyi yükümlülere kazandırmaktır."
Konuşmanın ardından programa katılan savcılar, yükümlüler ve diğer davetliler birlikte fidan dikti.