Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'nde, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciaya tepki göstermek isteyen madenciler, belediye binası önünde oturma eylemi yaptı. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen 500 kişilik grup, Balıkesir- Soma karayolunu bir süre ulaşıma kapattı.
En fazla kayıpların yaşandığı yerler arasındaki Savaştepe'de yaşayan ve çevredeki madenlerde çalışan işçiler, bugün saat 15.30 sıralarında, Savaştepe Belediyesi önünde biraraya geldi. Madendeki çalışma şartlarının değiştirilmesini isteyen ve yasaların yetersizliğinden yakınan madenciler, Savaştepe Belediye Başkanlığı nünde 2 saat boyunca oturma eylemi yaptı. 
Savaştepe Belediye Başkanı Ak Partili Turhan Şimşek ve Emniyet Amiri Hayrettin Karayiğen, öfkeli grubu sakinleştirmeye çalıştı. Eyleme katılanların, daha yetkili birinin gelmesini istemesi üzerine Savaştepe Kaymakamı Yusuf Cıbır madencilerin yanına geldi. Kaymakamı da yetersiz gören grup, 2 saat boyunca oturma eylemini sürdürdü.
2 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ
Bir süre sonra yürüyüşe geçen madenciler, ilçe sokaklarında 'haklarımızı istiyoruz' ve 'bu şartlar da çalışmak istimiyoruz' sloganları atarak dolaştı. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen 500 kişi, tekrar oturma eylemi yaparak Balıkesir- Soma karayolunu ulaşıma kapattı. Polis ve jandarma ekipleri, madenciler ile konuşup dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.

AÇ(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)