ŞIRNAKLI piyanist Akisten Atan, iki ay boyunca piyano kursu verdiği 6-13 yaş arası 30 Şırnaklı öğrencisiyle birlikte, dünya ve Suriye'deki savaş mağduru çocuklar için piyano konseri verdi.
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi piyano eğitimiyle sanat hayatına atılan Şırnaklı Akiset Atan, birçok kamu kurum ve kuruluşlarında eğitmenlik ve akademik görevlerde bulundu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşları ve dernek projelerinde, gönüllü sanat hizmetlerinde piyano, koro çalışmalarıyla çok sayıda çocuklara ulaşan Atan, Şırnak Halk Eğitim Merkezi ve Yeşeren Gençlik Derneği'nin hazırladığı proje kapsamında, yaşları 6 ila 13 arasında değişen 30 çocuğa piyano dersi veriyor. İki aylık eğitim sonrasında 30 öğrencisiyle birlikte Kültür Merkezi'nde ilk kez Şırnaklıların karşısına çıkan Atan, öğrencileriyle birlikte piyano konseri verdi. Önce öğrenciler sırayla hünerlerini sergiledi, sonra Akisten Atan sahneye çıktı.
Atan, başta Suriye olmak üzere dünyadaki savaş mağduru çocuklar için piyano çaldığını belirterek, "Piyano ana sanat dalında Şırnak'ta çocuklarımızla bu gün bir ilke imza attık. Şırnak tarihinde ilk defa Şırnaklı çocuklar piyano çaldı. Bu çaldığımız eserleri evrensel olarak aldık. Dünyanın her bir köşesinde farklı bestelerden, farklı eserleri ele almayı tercih ettik. Çünkü sanat evrenseldir dedik. Ve bundan dolayı da çocuklarımıza, dünyanın her bir köşesini tanımalı ve daha geniş bir kültüre sahip olmalı diyerekten yol aldık. Ama bu gün çok çok daha farklı bir gün yaşadık. Çünkü biz konserimizi Suriye ve dünyada savaş mağduru, savaşa ve katliama maruz kalan maalesef bütün güzel çocuklarımıza armağan ettik. Bu gün bunun mutluluğunu, sevincini yaşadık. Bizi de Şırnak halkımız ve seyircilerimiz çok iyi dinledi. Herkese çok teşekkürler" dedi.
Piyanonun Şırnak'ta bir eksiklik olduğunu ifade eden Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de, "Şırnak'ta bir eksiklikti müziğe verilen önem. Gerçekten piyano dalında güzel bir hizmet vermiş. Biz gerek kültür müdürlüğümüze, Yeşeren Gençliğe ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bütün müzik dallarında önemli, daha duyarlı bir şekilde, gençlerimize müziği daha fazla tanıtmak, bunları müzik dallarında, kültürüyle alakalı geliştirmeye hepimizin destek vermesi gerekir. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir aktiviteydi. İnşallah değişik müzik dallarında da devamı hep beraber destekleyip hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Piyano çalan çocuklardan Mihriban Tunk, "Çok güzel bir duygu. Çok eğlendim. Kendimi çok iyi hissettim" derken, Bahar parçasını piyano ile seslendiren öğrencilerden Zeynep Sevinti ise, "Piyano çaldık, herkes bizi alkışladı. Herkes piyano çaldı. Ben bahar şarkısını çaldım, çok eğlendim" dedi.