Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() GIRTLAK Kanseri tedavisi gördüğü hastanede, önceki gün yaşamını yitiren usta gazeteci Savaş Ay, meslektaşları, sevenleri ve aralarında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu çok sayıda siyasetçi, sanatçı, meslektaşı, dostları ve yakınlarının  katıldığı törenle toprağa verildi. Fatih Camii’nde düzenlenen tören sırasında, avluda 3 ayrı cenazenin daha bulunması nedeniyle izdiham yaşandı. İzdiham sonrası cenaze yakınları ile gazeteciler arasında kavga çıktı.
Savaş Ay için, önce çalıştığı Sabah Gazetesi önünde, ardından da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir tören düzenlendi. Ay’ın cenazesi daha sonra Fatih Camii’ne getirildi. Burada taziyeleri Ay’ın oğlu Ulaş Ay, kızı Sanem Ay ve yakınları kabul etti. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, sanatçı Orhan Gencebay, Kerem Alışık, Uğur Dündar, Ay’ın çok sayıda meslektaşı, ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.
BAŞBAKANIMIZ VE HÜKÜMETİMİZ ADINA GELDİM Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Başbakanımız adına, hükümetimiz adına tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Başbakanımız bizzat cenazeye gelecekti, fakat programı müsait olmadı. Başbakanımız ve hükümetimiz adına ben ve diğer arkadaşlarımız katıldık. Seveni çok olan birisiydi. Arkasında dua edeni çok. Allah rahmet eylesin” dedi.
Diğer siyasiler ise Savaş Ay için şunları söyleri:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Kendisini en son annesi vefat ettiğinde evini ziyaret edip başsağlığı dilemiştim. Medya dünyamızın çok önemli bir ismiydi. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun.”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: “Savaş Ay Türkiye’de halktan biriydi. Halk gibi düşünen, halk gibi konuşan, halkın hissiyatına, düşüncelerine tercüman olan birisiydi. Hem sanat dünyasında hem medyada büyük emeği oldu. Allah rahmet eylesin.”
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: “Kendi tarzı olan, heyecanı olan farklı bir meslektaşınızdı. Basın dünyamızın özellikle amiral gemisiydi. Savaş Ay, 24 saat haberi yaşardı. Yaptığına inanır ve inandığını yapardı. Sevenlerinin bu kadar çok olması da, yaptığı işlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Allah rahmet eylesin.”
CENAZEDE İZDİHAM, ARDINDAN KAVGA ÇIKTI Savaş Ay’ın cenazesine yoğun bir katılım oldu. Ay’ın cenazesi dışında Fatih Camisi’nde 3 cenaze daha vardı. Avlu tamamen dolarken, cenazeye gelen korumalar,  siyasiler için önlerde yer bulmaya çalıştı. Bu sırada ön sırada bulunan gazeteciler, tabut ve cenaze yakınları arasında sıkıştı. Yaşanan izdiham sonrası Ay’ın tabutunun hemen yanında bulunan cenaze sahipleri, basın mensuplarına saldırdı. Yaşanan kavga sonrası gazetecilerden yaralananlar oldu, kameralar kırıldı. Kavga nedeniyle uzun süre cenaze namazına geçilemedi. Gazetecilerin ön taraftan çıkarılmasının ardından kavga yatıştı.
Savaş Ay’ın cenazesi, ikindiden sonra kılınan cenaze namazın ardından omuzlara alınarak cenaze arabasına kondu. Cenaze, alkışlar eşliğinde götürüldüğü Topkapı'da Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. ÖA  (MK)(FOTOĞRAF)