ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda Rusya birinci oldu.
Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) ev sahipliğinde 24 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında Limak Limra Otel'de düzenlenen Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası, ödül töreniyle sona erdi. 10 ülkeden 50 sporcunun katıldığı şampiyona, 9 tur üzerinden yapıldı. Şampiyona sonunda Rusya birinci, Çin ikinci, Ukrayna üçüncü olurken, Türkiye 9'uncu oldu. Turnuva sonunda düzenlenen ödül törenine Dünya Satranç Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çulfa, hakemler ve sporcular katıldı.
TSF Başkanı Gülkız Tulay, 24 Kasım'da başlayan ve heyecanlı anlara sahne olan şampiyonayı başarıyla tamamladıklarını belirtti. Şampiyonanın başından sonuna kadar istikrarla yoluna devam eden ve kupayı kucaklayan Rus takımını tebrik eden Tulay, "Burada mücadele eden tüm sporculara teşekkür ediyorum" dedi.
TÜRKİYE'DE SATRANÇ GELENEĞİ ARTIYOR
FIDE Başkanı Ilyumzhinov ise Türkiye'de ikinci kez gerçekleşen şampiyonanın uluslararası arenada satrancın tanıtımı için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'deki satranç geleneğinin artarak devam ettiğini, dünyanın en güçlü takımlarının Antalya'da buluşarak satranç sanatını ustalıkla sergilediklerini vurgulayan Ilyumzhinov, "Ermenistan, Rusya, Ukrayna, Çin, Azerbaycan, Mısır, Türkiye, Almanya, Hollanda ve Amerika gibi birbirinden değerli takımları 2 hafta boyunca burada ağırladık. Her kıtadan önemli takımların burada mücadele ettiklerine şahit olduk. Bu şampiyonayı 4'üncü kez kazanan Rus takımının gösterdiği motivasyon tüm dünyaya ilham ve neşe veriyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi. Büyük sevinç yaşayan Rus Milli Takımı oyuncuları, takım kaptanı Yury Dokhoian'ı havaya attı. Renkli görüntülere sahne olan ödül töreninde, dereceye giren takımların kaptanları basına birilikte poz verdi.