Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - KIZ kardeşi Öykü Gürman ile birlikte söyledikleri 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' türküsüyle ünlenen Berk Gürman, eşinden boşandı. Gürman, eşine 130 bin lira tazminat ve aylık 1200 lira nafaka ödeyecek.
Kız kardeşi Öykü Gürman ile birlikte söyledikleri 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' türküsünün videosu internet sitelerinde yayınlanınca ünlenen Berk Gürman, İzmir’de bir konser sırasında tanıştığı Melek Zübeyde Gürman ile 2008 yılında evlendi. Ancak, Melek Zübeyde Gürman, avukatı aracılığıyla, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek, toplam 250 bin lira tazminat ve aylık 2 bin lira tedbir nafakası istemiyle, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde İstanbul Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. Avukatı Tülin Alsancak aracılığıyla Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne boşanma dilekçesini veren Melek Zübeyde Gürman, Berk Gürman ile uzun süredir birlikte yaşamadıklarını, eşinin iki kız kardeşi ile annesi tarafından sürekli hakarete uğradığını öne sürdü. Melek Zübeyde Gürman dava dilekçesinde, evliliğini ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı:
“Eşim ile 16 Temmuz 2008 tarihinde evlendik. Evlililiğimizin ilk üç ayından sonra eşim, evliliğin kendisine göre olmadığını, babasının şirketinin maddi sıkıntı içerisinde olduğunu, onun borçlarını ödeyeceğini, babasından ayrı yaşayan annesine bakacağını, önce kendi ailesi ile ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek fiziksel ve duygusal olarak büyük baskı yarattı. Eşimin baskıları yetmezmiş gibi, iki kız kardeşi ile annesinin aşağılamalarına maruz kaldım. Eşim, üzerimdeki kıyafetlerle beni 2008 yılında İzmir’de yaşayan ailemin yanına bıraktı. Çeyiz eşyaları ve giyim kuşamım, yaklaşık 1 yıl sonra kargo ile gönderildi. Beyoğlu 1’inci Aile Mahkemesi’nde 2009 yılında açtığım davada hakim aylık 750 lira önlem nafakası bağladı. Eşim bu parayı da bugüne kadar ödemedi.”
Eşinin hiçbir talepte bulunmadan boşanmak için dava açması yönünde telkinde de bulunduğunu öne süren Melek Zübeyde Gürman, şöyle devam etti:
“Müzisyen olan eşimle, konser vermek için geldiği İzmir’de tanıştık. O sırada liseyi yeni bitirmiştim. Bana aşkını ilan etti. Annemi yeni kaybetmiştim. Beni babamdan istedi, tanışmamızdan iki ay sonra Karşıyaka Evlendirme Dairesi’nde ailelerin katılımıyla evlendik. Eşim ile 4 ay kadar Şişli’deki evde oturduk. Kendisiyle bu evde ancak bir hafta baş başa kaldık. Çünkü bu evde eşimin iş arkadaşı olan Mehmet Şenbağcı da kalmaktaydı.”
Melek Zübeyde Gürman, 150 bini manevi, 100 bini maddi toplam 250 bin lira tazminat ile aylık 2 bin lira nafaka verilmesini talep etti.
İstanbul Beyoğlu Adliyesi’nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına Gürman çifti katılmazken, avukatları hazır bulundu. Berk Gürman'ın avukatı davanın reddini talep etti. Mahkeme, çiftin boşanmasına ve Berk Gürman'ın Zübeyde Melek Gürman'a 100 bini maddi, 30 bini manevi, toplam 130 bin lira tazminat ve aylık 1200 lira nafaka ödemesine karar verdi.
Zübeyde Melek Gürman'ın avukatı Tülin Alsancak, “Uzun süren hukuki mücadelemiz bu kararla sonuçlandı. Müvekkilim paranın peşinde değildi, bunca zamandır maruz kaldığı olumsuzluklar böylece sona ermiş oldu” dedi.

BK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)