İstanbul, () SARIYER Belediyesi, son iki gündür bazı internet sitelerinde ve medyada yer alan “YSK'nın 2011'de CHP'li Sarıyer Belediyesi'ne teslim ettiği seçim sandıklarının 111'inin kayıp olduğu" iddialarını yalanladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i de hedef alan iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, "İddia edildiği gibi tek bir sandık bile kayıp değildir" denildi. Açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından 2 Şubat 2014'te yapılan Meclis Üyesi Eğilim Yoklaması için tutanakla teslim edilen 30 adet seçim sandığı ve 25 adet paravan, Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri'ne düzenlenen resmi tutanakla iade edilmiştir. Resmi evraklarda da görüleceği gibi, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü'ne 6 Kasım 2013 tarihinde verilen dilekçede toplam sandık sayısının 1081 olduğu tescil ve tespit edilmiştir" ifadesi yer aldı.

Belediyenin açıklamasında, söz konusu haberlerin akıl ve mantıkla izah edilecek bir yanı olmadığı ifade edilerek, "Soruyoruz! Boş seçim sandıkları ve paravanlar neden çalınsın? Boş sandıklar kimin işine yarar?" denildi.

 

(GK)