KARS’ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde sezon açıldı. Doğa manzarası ve kristal kar kalitesi bakımından Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Bayraktepe Kayak Merkezi’nde sezonun açılması kayakseverleri sevindirdi.
Alpler'den sonra kristal kar kalitesine sahip Sarıkamış’ta, eşsiz kayak keyfi yapmak  isteyenleri, konuk etmek için kolları sıvadı. Sarıkamış ve Kars halkı, aynı zamanda 3- 5 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine de tüm Türk halkını davet etti. Sarıkamış’ta kayak sezonun başlaması nedeniyle Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından açılış töreni düzenlendi.
Açılış töreninde konuşan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi Kar-Sar-Tur İşletmesi Genel Müdürü Sacit Özbey, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kış turizmi açısından hayata geçirilecek olan projeler hakkında bilgi verdi.
Kafkas Kartalları Halk Oyunları ekibi, kar üzerinde birbirinden güzel gösterilerini sahneledi. Halk oyunları ekibin kar üzerinde sahneye koyduğu bıçaklı gösteri ve ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ Türküsü eşliğinde göstericilerin Tük Bayrağı açmaları açılış programına renk kattı ve büyük alkış aldı. Halk oyunları ekibin gösterilerin ardından açılış programı etkinlikleri akşam da devam etti. Açılış akşam saatlerinde meşaleli kayak ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.