– TRABZON’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.
Sarıkamış harekatının 99’uncu yılında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için saat 10.00’da Devlet Sahil Yolu Ayasofya mevkiindeki koşu ve yürüyüş pistinde başlayan  yürüyüş Beşirli'de sona erdi. Yürüyüşe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Garnizon Komutanı Albay Turgay Aras, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Sarıkamış şehitlerimiz olmasaydı Çanakkale zaferi, Çanakkale zaferi olmasaydı milli mücadelemiz ve Türkiye Cumhuriyetimiz olmazdı. Sarıkamış şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve şükranla anıyoruz" dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüğlu da, Sarıkamış’ta dedesinin de şehit düştüğünü hatırlatarak tüm şehitleri şükranla andığını söyledi.
'Gençlik Şühedanın İzinde' yazılı pankartın yer aldığı yürüyüşe katılanlara atkı, bere ve Sarıkamış belgeselinin yer aldığı DVD hediye edildi.