SİVAS'ta, Sarıkamış Harekatı'nın 99'uncu yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, yürüyüş düzenlendi. Polis Meslek Yüksek Okulu önünde başlayan yürüyüş, Şehir Ormanı'nda sona erdi.
Sarıkamış Harekatı'nın 99'uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sivas'ta da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği, Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü, Gençlik Merkezi, Spor Kulüpleri ve Gönüllü Sporcuları katıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığının Sarıkamış Harekatı'nın 99'uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında tüm illerde yürüyüş düzenlediğini belirterek şöyle dedi:
"Sarıkamış Harekatı; tarihimizde çok önemli, özünde trajedi, dram, büyük üzüntülerin ve acıların yaşandığı bir olay. 22 Aralık 1914'te Sarıkamış'ta olumsuz kış koşullarında techizat ve ekipmanı olmayan askerlerimiz, Anadolu evlatları büyük bir savaşa katıldı. 5 Ocak'ta sona eren savaşa katılan on binlerce askerimiz Allahuekber Dağları'nda olumsuz iklim koşullarında ülkemiz için hayatlarını kaybederek şehit oldu."