İSTANBUL Taksim’den 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' sloganı ile 25 Aralık günü Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu için yola çıkan 8 bisikletçi, Kars’a soğuktan donan gözyaşları ile girdi.
Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu 25 Aralık günü Taksim'deki Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Milli formalarını giyen ve bisikletleri karakışta yollara düşen sporcular Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan üzeri 1856 kilometre kat ederek bugün Kars’a geldi.
Kars’ın Susuz ilçesinde Valilik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılandı. Susuz’dan 15 kilometre uzaklıktaki Kars’ta sıfırın altında 15 derece soğukta giriş yapan sporcular, yol boyunca dondurucu soğuğa karşın pedal çevirdi. Soğuktan korunmak için yüzlerini yün başlıklarla kapatan bazı sporcuların gözlerinden süzülen yaşlar yanaklarında buzlandı kaldı.
Kars tabelası önünde İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ile birlikte fotoğraf çektiren sporcular, Vali Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret ettiler. Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, Vali Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş’a forma ve plaket sunarken; sporculara çeşitli hediyeler veren Vali Tepe, Bisiklet Federasyonu süreklilik sağlanan bu anlamlı organizasyonundan dolayı kutladı.
Geceyi Kars’ta geçiren sporcular, yarın bisitleriyle Sarkamış’a gidecek ve 5 Ocak Pazar günü de 'Gençlik Şühedanın İzinde' yürüyüş ve törenine katılacak. Bisikletçiler, geçtikleri kentlerden şehitler için aldıkları toprağı Sarıkamış Müzesine teslim edecekler.
Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, Türkiye genel klasmanında ilk 7’ye giren sporcularla Sarıkamış'ta yatan şehitlere minnet borcunu ödemek için 5 yıldan bu yana yollarda olduklarını bildirdi. Özellikle Artvin, Ardahan ve Kars hattında karakış nedeniyle çok zorlandıklarına işaret eden sporcular, "Yüksek nabızla peral çevirdiğimiz için şehitlerimiz kadar soğuğu hissedemedik. Şehitlerimiz için pedal çevirmek çok güzel bir duygu. Bizim için büyük bir onur. Bisikletçiler olarak şehitlerimizi pedal çevirerek anıyoruz, ruhları şad olsun" dediler. BA(KS/AAA)(FOTOĞRAF)