KARS’ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahüekber Dağları’nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Balıkesir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı.
Zağnospaşa Camii önünden bugün saat 10.00'da başlayan yürüyüşe Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Uğur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahir Alkan, liseli ve üniversiteli öğrencilerle Balıkesirliler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Belediye, yürüyüşe katılanlara atkı, şapka, eldiven ve Türk bayrakları dağıttı.
Balıkesir Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Kurtdereli Spor Salonu önünde sona erdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, şöyle dedi:
"Bazı kaynaklara göre 60 bin, bazı kaynaklara göre 90 bin askerimiz Alahüekber Dağları’nda düşmana değil ama soğuğa yenik düştü. Şehitlerimizi yıllar geçse de unutmayacağız."
İmam Hatip Anadolu Lisesi 12’inci sınıf öğrencisi Sümeyye Berker de, Mehmet Akif Ersoy'un 'Cenk' adlı şiiirini okudu. Balıkesir Mehter Takımı'ndan Mustafa Saran'ın okuduğu 'Bayrağım' isimli şiiri de izleyenleri duygulandırdı. Etkinlik, yürüyüşe katılanlara lokma dağıtılmasıyla sona erdi.