Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Perpa İş Merkezi'ni ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Mustafa Sarıgül, Perpa'da esnaflar tarafından karşılandı. Katları dolaşarak esnaf ziyareti yapan Sarıgül, vatandaşlarla sohbet etti. Sarıgül, metro ve ekonomik gelişmeler konusunda hem iktidarı hem de Kadir Topbaş'ı eleştirdi.
Topbaş'ın metroya ilişkin sözlerini de eleştiren Sarıgül, yurt dışındaki bazı şehirlerde yapılan metro yatırımlarının İstanbul'dan çok fazla olduğunu söyledi. Sarıgül, "Son 20 yılda İstanbul'da yer altında 68 kilometre metro yapıldı. Aynı oran Şhangay'da 18 yılda 437 kilometre metro yapıldı. Sayın Topbaş demiş ki 'o metroyu devlet yaptı'. Güzel de 20 yıldır İstanbul'u yöneten, iktidarda olan sizsiniz. 14 yıldır da iktidardasınız. Yapmadınız çünkü tercihiniz bu olmadı" şeklinde konuştu. Göreve gelirse 5 yıl sonunda 200 kilometre metro yapma sözü veren Mustafa Sarıgül, "Yapmadığım anda bir daha ki dönem aday olmam" dedi.
Mustafa Sarıgül daha sonra , Zeytinburnu Matbaacılar Sitesi'ni ziyaret etti. Sarıgül, kendisine büyük ilgi gösteren site esnafıyla sohbet edip sorunlarını dinledi.

(BB) (FOTOĞRAFLI)