Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül,  Bağcılar'ı ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sorular yönelten Sarıgül, "Kaç tane İSPARK parasıyla İstanbul'a otopark yaptın. İSPARK'tan aldığın paralar nereye gitti. Bunları önümüzdeki günlerde tek tek konuşacağız. Sevgili Kadir Ağabey. Akbilden almış olduğun paraları nerelere harcadığını özellikle söylemeni rica ediyorum" diye konuştu.

GÖREVİM EN İYİ BİLEN KADRO İLE ÇALIŞMAK
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Bağcılar'da halka hitap etti.  Siyaset adamı olarak her şeyi bilmek zorunda olmadığını söyleyen Mustafa Sarıgül, "Benim görevim en iyi bilen kadro ile çalışmak. Zaten bilin ki birisi diyorsa; 'Ben herşeyi biliyorum', hiçbir şey bilmiyordur. Önemli olan neyi bilip bilmediğini iyi bilmektir" dedi.

Marmaray'ın imzalarının koalisyon hükümeti döneminde atıldığını ifade eden Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaray'ın açılış törenine Devlet Bahçeli'yi de çağırması gerektiğini söyledi. Sarıgül, şöyle konuştu:

 "Bugün Marmaray'dan Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçiyorsa, Marmaray'dan geçen binlerce çocuk varsa o çocukların hepsi Devlet Bahçeli'nin çocuklarıdır. Bugün bahsedilen Marmaray'ın bütün imzaları, bütün projeleri Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli tarafından, Hüsamettin Özkan tarafından, Mesut Yılmaz tarafından o dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından imzalanmıştı. Ama sayın başbakan sağolsun orayı açarken hava atıyor. Caka satıyor. Ben isterdim ki o projeye imza atanları da oraya çağır. Devlet Bahçeli'yi de oraya çağır."

İSPARK'TAN ALDIĞIN PARALAR NEREYE GİTTİ
Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Başkanı olursa, tüp bebek konusuna özellikle bütçe ayıracağını ifade etti. Sarıgül "İstanbul Büyükşehir'i aldığımız andan itibaren çocuğu olmayan aileler için İstanbul Büyükşehir Belediyesinde tüp bebeği geliştireceğim. Milyar dolar bütçeler var. Oradan da tüp bebeğe özellikle bütçe ayıracağım" dedi.
Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yönelik sorular soran Mustafa Sarıgül "İSPARK'tan Akbil'den aldığın paraları nerelere harcadın?" şeklinde seslendi.
Sarıgül, "Kaç tane İSPARK parasıyla İstanbul'a otopark yaptın. İSPARK'tan aldığın paralar nereye gitti? Bunları önümüzdeki günlerde tek tek konuşacağız. Sevgili Kadir Ağabey. Akbilden almış olduğun paraları nerelere harcadığını özellikle söylemeni rica ediyorum. Halk otobüslerinin akbil paralarını sayarken neden oraya avukat almıyorsun. Neden oraya ekonomist muhasebeci almıyorsun. Akbilin hesabını kamuoyuna vermeni hassasiyetle rica ediyorum" dedi.

Mustafa Sarıgül "Bir iktidarın iki dönemden fazla kalmaması lazım. Ak Parti'nin birinci dönemi, çıraklık dönemi çok iyiydi. İkinci kalfalık dönemi fena değildi. Ama ustalık döneminde ne hale geldiler görüyorsunuz. Keşke ustalık dönemi olmadan seçime gitselerdi. Allah hiçbir siyasiyi bu durumlara düşürmesin. Şuanda dünyanın bütün televizyonlarında bu görüntüleri yayınlıyorlar. Bu görüntüler yayınlandığında benim bayrağımın ve toprağımın itibarı aşağı düşüyor. Şahısların itibarı aşağı düşmüyor " dedi.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)