Özgür ALTUNCU - Özkan ARSLAN / İstanbul, () CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Göstergeç" adını verdiği kişiye özel toplu ulaşım kartı projesini tanıttı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, toplu ulaşımı öğrenciler, öğretmenler, engelliler ve yaşlılar için ücretsiz yapacaklarını söyledi. Proje kapsamında Saat 20.30 ile sabah 06.30 arası ulaşımın herkes için yüzde 50 indirimli olacağını belirten Sarıgül, "İstanbul kesinlikle çaresiz değil. 30 Mart'tan itibaren ulaşımı kademeli olarak çözeceğiz. Çözüm İstanbul'da metro ve raylı sistem. Toplu ulaşım ağını İstanbul'da yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ OLACAK
"Bugün ulaşıma ilişkin sosyal paketimizi sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek sözlerine devam eden Sarıgül, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz geleceğimizdir. İstanbul'da 104 bin öğretmen, 13 bin öğretim görevlisi bulunuyor. İstanbul'da öğretmenlerimiz için toplu ulaşım tamamen ücretsiz olacak. Öğrencilerimiz metrodan metrobüse, vapurdan tramvaya ücretsiz olarak binecek. Bunu çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin hak ettiğine inanıyoruz" dedi.

ÖĞRETMENLERE KONUT SÖZÜ
Öğretmenlere sadece ulaşım konusunda değil konut edinme konusunda da imkan sağlayacakları sözünü veren Sarıgül, "Öğretmenlerimizi sembolik rakamla 5 yıllık süre içinde konut sorunun çözeceğim" diye konuştu.

GELECEĞE YATIRIMDIR
Okulların açık kaldığı aylar boyunca, ilkokuldan üniversitesi 3.5 milyon öğrencinin 9 ay boyunca ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacağı sözünü tekrarlayan Sarıgül, "Bütün bunlar sadece sosyal değil, esasen geleceğe yatırımdır. Bu da sosyal devletin görevidir" dedi. Aynı imkanın engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de sağlanacağını söyleyen Sarıgül toplu taşımanın 24 saat çalışacağını da sözlerine ekledi. Bir soru üzerine, projenin bedelinin 1.3 milyon dolar olduğunu belirten Sarıgül, İBB'nin bütçesinin bunun için yeterli olduğunu ayrıca yeni kaynaklar yaratacaklarını söyledi.

HALİÇ METRO KÖPRÜSÜ
Başbakan Erdoğan'ın Yenikapı'daki mitingde kendisinin Haliç'teki metro köprüsünü yıkacağını söylediğini hatırlatan bir haberciye yanıt veren Sarıgül, "Hiç böyle bir şey söylemedim. Sayın Başbakan, kelimeleri ve lafları karıştırıyor"dedi. Sarıgül, "Sayın Başbakan çok heyecanlı. Her yaptığı toplantıda bizden söz ediyor. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Keşke Haliç'e o köprü yapılmamış olsaydı. Keşke orası planlanırken, özellikle mimar olduğunu her fırsatta söyleyen, sanat tarihçisi mastırını yaptığını söyleyen Sevgili Topbaş Başkan, siz şimdi diyorsunuz ki; 'Marmara Denizi'nin altından melen suyunu geçirdik', kaç metre aşağıya indiniz de bir Haliç'te aşağı inme imkanı olmaz mıydı? Haliç'te aşağıya inme imkanı olsaydı da, biz de bunları söylemeseydik" diye konuştu.
(BB) (FOTOĞRAFLI)