İSTANBUL, () CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili bir mesaj yayınladı. Sarıgül, "Acımız elbette büyüktür, ancak utancımız daha da büyüktür" dedi.

Sarıgül mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Sağlığına kavuşup tekrar aramıza dönecek, ülkem gencecik bir yavrusunu daha kaybetmeyecek umuduyla 269 gündür beklediğimiz Berkin’imizi kaybettik.

Acımız elbette büyüktür, ancak utancımız daha da büyüktür. Her ülkede sıkıntılar, rahatsızlıklar, protestolar, gösteriler olabilir. Ülke ve şehir yönetenlerin görevi halkımızın bu gösterileri ve protestoları özgür iradeleri ile özgür bir ortamda yapmalarını sağlamaktır ve onları düşman ilan etmek değil, dikkate almaktır. Dahası bütün bu eylemlere katılmayan sade yurttaşımızı daha bir özenle korumaktır.

Olaylar sırasında ekmek almaya giden bir yavrumuzu koruyamadık. Korumak bir yana yavrumuz 'kim vurdu'ya gitti. Bu büyük acı ve utançtan hiç kimsenin gizlenip saklanmasına, bahane yaratmasına izin vermeyelim. Hiç kimsenin siyasi çıkar sağlamasına göz yummayalım. Ailesine, tüm yakınlarına ve sevenlerine, ülkeme ve bütün insanlığa başsağlığı diliyorum. Acımız elbette büyüktür, ancak utancımız daha da büyüktür."

MK