CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Dünya Beyaz Baston Haftası" nedeniyle Altı Nokta Körler Vakfı’na bağlı Görme Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Görme engelli vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Sarıgül, "İlçe başkanlarımızdan ve il yönetici arkadaşlarımızdan rica ediyorum; belediye meclis üyeliklerinde her ilçede en az bir tane engelli arkadaşımızı orada görmek istiyorum. Çünkü engellilerin sorunlarını en iyi engelli vatandaşlar bilir" dedi.
  ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM KURUMLARI KURACAK Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkanlığı ve Türkiye Değişim Hareketi yöneticileri ile birlikte vakfın, Sarıyer'deki rehabilitasyon ve eğitim merkezine gelen Sarıgül burada Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Bedük ile kursiyerler tarafından karşılandı. Sarıgül, vakıfta görme engelli kursiyerlere verilen günlük yaşam dersleri hakkında Oya Sebük'ten bilgi aldı. Kursiyerlerin çalışmalarını izleyen Sarıgül basın mensuplarına yaptığı açıklamada görme engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. İstanbul'da bütün yurttaşlarla ve siyasi partilerle engellilere yönelik farklı kampanya başlatacaklarını söyleyen Sarıgül, "İstanbul'un her mahallesinde engelliler için eğitim kurumlarını kurarak engelliler merkezi yapacağım. 'İstanbul Ortaklığı' adı altında bir çalışma başlatacağız. Bu çalışmanın tek amacı sivil toplum kuruluşlarımızın taleplerini karşılamak ve onlarla beraber olmak. Biz sosyal bir belediyecilik yapacağız" ifadelerini kullandı. "HİÇBİR KİMSENİN SİYASİ DÜŞÜNCESİ NEDENİYLE AŞIYLA, İŞİYLE OYNAMAYACAĞIM"
Mustafa Sarıgül, vakfın bahçesinde de ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. El birliğiyle engelli yurttaşlara destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Sarıgül, 30 Mart akşamından itibaren İstanbul'da en önemli konularının engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı. "İlçe başkanlarımızdan ve il yönetici arkadaşlarımızdan rica ediyorum" diyen Sarıgül, "Belediye meclis üyeliklerinde her ilçede en az bir tane engelli arkadaşımızı orada görmek istiyorum. Çünkü engellilerin sorunlarını en iyi engelli vatandaşlar bilir" diye konuştu. Sarıgül, konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan hiçbir kimsenin siyasi düşüncesinden dolayı aşıyla, işiyle kesinlikle oynanmayacağının altını çizdi.
Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından rehabilitasyon ve eğitim merkezinden ayrılan Sarıgül beraberindekilerle birlikte Sarıyer Reşatpaşa Mahallesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaflarla sohbet eden Sarıgül, Reşatpaşa Mahallesi Muhtarlığı'na asılan seçmen listelerini kontrol etti. Sarıgül daha sonra CHP Reşitpaşa Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililerle bir araya geldi.