Mustafa Sarıgül, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan hiç bir arkadaşımın aşıyla ve işiyle oynamam. Hiçbir arkadaşımı siyasi düşüncesinden dolayı yerinden dahi kıpırdatmam. Benim görevim, tütmeyen ocakları inşallah huzurlu bir şekilde tüttürmektir" dedi.
Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına adaylığı kesinleştikten sonra ilk ziyaretini Süleymaniye Camii Külliyesi içerisinde yer alan Mimar Sinan'ın türbesine yaptı. Sarıgül türbeye, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan, oğulları Ömer ve Emir Sarıgül ile geldi.
TÜRBEDE DUA ETTİ
Duanın ardından türbede gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, "Biz burada Mimar Sinan'ın huzurunda söz veriyoruz: Yurttaşlarımızın vicdanlarına sığmayacak, onların yararına, hayrına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız. İstanbul'da kültürün, sanatın, bilimin, çevrenin, doğanın, toplumun kabul etmeyeceği hiç bir projeyi gündeme dahi getirmeyeceğiz, Allahım'ın huzurunda, Sinan Usta'nın huzurunda söz veriyorum. Tarihi İstanbul'da doğanın ve çevrenin yok edilmediği, gelecek nesillerin gururla yaşayacağı bir İstanbul'u yeni baştan inşallah yeniden imar edeceğiz" dedi.
EMNİYETTEKİ YENİ UYGULAMA
Sarıgül, siyasi parti farkı gözetmeden çalışacağını ifade ederek, huzurlu ve stresi olmayan bir İstanbul'un ana hedefleri olduğunu, 20 yıldır çözülemeyen ulaşım sorununu çözeceklerini belirtti. Mustafa Sarıgül, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan hiçbir arkadaşımın aşıyla ve işiyle oynamam. Hiç bir arkadaşımı siyasi düşüncesinden dolayı yerinden dahi kıpırdatmam. Benim görevim, tütmeyen ocakları inşallah huzurlu bir şekilde tüttürmektir" diye konuştu. Mustafa Sarıgül, gazetecilerin Emniyet Müdürlüklerine alınmaması uygulaması konusundaki bir soru üzerine, demokratik ülkelerde haber alma özgürlüğünün önüne set konulmaması gerektiğini belirterek, kararın özgürlükler açısından yanlış olduğunun bir an önce anlaşılmasını umduğunu ifade etti.
CEMAAT SORUSUNA CEVABI
Mustafa Sarıgül, "Seçim öncesi Fetullah Gülen'den destek mesajı aldığı" iddialarına ilişkin bir soruya, "Ben, toplumun her kesimiyle barış içinde olan bir arkadaşınızım. Hiç bir zaman din, dil, ırk, mezhep, kültür farkı gözetmedim. Bölgemde bulunan bütün yurtlara, dershanelere, eğitim kurumlarına elimden geldiği kadar destek verdim. Ben, bir hizmet için yollardayım. Bu hizmet anlayışımda bana destek vermek isteyen bütün yurttaşlarıma, siyasi parti gözetmeden çok teşekkür ediyorum. Bana oy veren yurttaşlarım bir tek gün bile oy verdikleri için pişman olmayacaklar ama oy vermeyen yurttaşlarım için de çok çalışacağım. Bir dahaki seçimde onların da gönlünü kazanacağım" yanıtını verdi.
KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR
Yurttaşların kendisine İstanbul'da değişim, yenileşme isteklerini ve 20 yıldan beri devam eden anlayışın yorulduğunu söylediklerini belirten Mustafa Sarıgül, "Özellikle bana bu görevi veren ve benim İstanbul'da aday olmamla ilgili yapılan kamuoyu yoklamalarını değerlendiren, Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Parti Meclisi'ndeki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. CHP Parti Meclisi ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul için tarihi bir karar vermişler, İstanbul'da kamuoyu yoklamalarının eğilimini, İstanbul'daki yurttaşlarımızın gönlünden geçeni en iyi şekilde değerlendirmişlerdir" diye konuştu.
ÇOCUKLARINA HİTAP ETTİ
Soruların ardından oğulları Ömer Sarıgül ve Emir Sarıgül'ü yanına çağıran Mustafa Sarıgül oğullarına hitaben, "Babanız İstanbul'u sıkıntıya sokacak hiçbir iş yapmayacak. Babanız doğayı da çevreyi de en iyi şekilde koruyacak. Babanız sanatın, bilimin, çevrenin, doğanın, toplumun kabul etmeyeceği hiç bir projeye imza atmayacak, bireylerin değil, toplumun emrinde olacak" dedi.
Sarıgül, türbeden çıktıktan sonra bir süre çevredeki esnafla sohbet etti.