Gülseli KENARLI / İstanbul, () CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kartal'da miting düzenledi. Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.
Sarıgül konuşmasının başında, "Sayın Topbaş, 'yapacak çok işim var' diyor. Sayın Topbaş, Gezi olaylarını sen yarattın, Gezi olaylarını sen çıkarttın. Taksim'e dozerleri sen gönderdin. Orada bulunan geçlerin çadırlarını senin zabıtaların yaktı. Sen şu anda 8 tane gencin hesabı ver" dedi.
Sarıgül konuşmasında 2B arazileri konusunda değinerek, "20 yıldır yapamadınız şimdi aklınıza geldi. Tayyip Erdoğan'ın gözünden kaçmış kupon arazileri mi satacaksınız?" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kule dikmediğiniz Topkapı Sarayı'na kule mi dikeceksiniz? Topkapı Sarayı'na rezidans mı yapacaksınız? Yoksa Topkapı Sarayı'nı otele mi çevireceksiniz? Boğaz kenarını bitirdiniz, şimdi boğazı betonla doldurup imara mı açacaksınız? Yoksa Sayın Topbaş Sultanahmet Meydanı'nı El Kadılara mı satacaksın? Sayın Topbaş Ayasofya'yı alışveriş merkezi mi yapacaksınız? Etiler Polis Okulu yarım kaldı, yoksa o işi mi tamamlayacaksın? Beton dökmediğiniz bir kaç metre yer kaldı oralara beton mu dökeceksin? Şehir içinde bitirmediğin bir kaç tane küçük esnaf kaldı onları mı kapatacaksın? Sayın Topbaş ne yapacaksın? Yapacak işim çok diyorsun. Gezi Parkı'na sana alışveriş merkezi yaptırtmayacağım. Sayın Topbaş, yapmadığınız, bozmadığınız, satmadığınız, İstanbul'da çalmadığınız acaba ne kaldı? Bu canım İstanbul'u betona boğdunuz. İstanbul'un varlıklarını sattınız, İstanbul'u daha pahalı bir şehir haline getirdiniz. İstanbul'umuzu AKP'ye yedirtmeyeceğiz, İstanbul'umuzu böldürtmeyeceğiz, İstanbul'umuzu sattırtmayacağız."

"NEDEN YASAKLATTIRIYOR? KORKUYOR"
Sarıgül konuşmasında twitter yasağına da değinerek, "Twitter'ı yasaklıyor, sosyal medyayı yasaklıyor. Dün akşam bir televizyon kanalında canlı yayınım vardı. O canlı yayını da yasaklattırdı. Neden yasaklatırıyor? Korkuyor. Hiç merak etmeyin 8 gün sonra İstanbul'un meydanlarında, üniversitelerimizin kampüslerinde öylesine önemli noktaları yapacak ki bu ağabeyiniz. Gençlerimiz özgürce internete girecekler, özgürce twitter'a girecekler. Cumhuriyet 90 yıllık bir ulu çınar, Cumhuriyet Halk Partisi de 90 yıllık bir ulu çınar. Dünyada 50 İslam ülkesi içinde demokrasiyle, barışla, özgürlükle yönetiliyorsak biz bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz" dedi. Sarıgül, "Ankara'da ki istiyor ki Türkiye'yi İran, Afganistan, Pakistan gibi yapsın. Biz istiyoruz ki Türkiye demokratik dünya ile yarışsın. Siz zannetmeyin ki burada konuşan ses benim sesim. Burada konuşan ses, Bülent Ecevit'in sesi, İsmet İnönü'nün sesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün sesi" ifadelerini kullandı.

"İSTİYORLAR Kİ BURALARI BÜYÜK YANDAŞ MÜTEAHİTLERE SATSINLAR"
Mustafa Sarıgül, "2B sorununu çözmek istemediler, tapuları vermek istemediler" sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tapuları şunun için vermek istemiyorlar; istiyorlar ki buraları büyük yandaş müteahhitlere satsınlar. O yandan müteahhitlere ben vatandaşlarımın arazilerini peşkeş çektirmeyeceğim. Müteahhitlerin başkanı değil, halkın başkanı olacağım. O müteahhitlerin kim olduğunu biliyoruz. O müteahhitlerin nasıl tüyü bitmemiş yetimin hakkını hortumladıklarını biliyoruz. O müteahhitlerden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden, 2B adı altında 50 yıllık, 60 yıllık benim hacı amcamın arazisine göz dikenlerden hesap sormayı siz bana bırakın. O müteahhitler Topbaş'a ulaşabilir ama CHP'ye ve Sarıgül'e ulaşamaz. 20 yılda 68 km metro yapmışlar. Şimdi de '5 yılda 400 km metro yapacağım' diyor. Sayın Topbaş, yaşına yakışıyor mu? Bu senin yıllardan beri yaptığın çalışmalara yakışıyor mu? Sen yeni aday olsan bunu söyleyebilirsin. bana ben buradan sana söylüyorum; Ey Sayın Topbaş, yalan söyleme, yalan üzerine dünyanı kurma. Yaşına hürmetimiz olarak fazla konuşmuyoruz. Ama gitme vakit geldi diye, yalanları da biraz ölçülü at. Sayın Topbaş sorularıma doğru cevap ver, sorularımdan kaçma, sorularıma mertçe cevap ver. Çünkü benim sorularım, haktan yanadır, hukuktan yanadır, adalet duygusundan yanadır. Benim projelerim çılgın proje değildir, benim projelerim ayağı yere basan projeler."

"SENİN MUTLU OLMAN ÖNEMLİ DEĞİL, BEN İSTANBUL'UN MUTLU OLMASINI İSTİYORUM"
Mustafa Sarıgül, "Buradan da İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu'ya sesleniyorum. Sayın Vali lütfen Türkiye Cumhuriyeti'nin valisi ol. Sadece bir siyasi partinin valisi olma. Afişlerimizi sabaha kadar kesiyorlar, bırakmıyorlar. Ben Cumhuriyet Halk Partili gençlerden rica ediyorum, 'sakin olun, provokasyona gelmeyin' diyorum. Buradan Sayın Vali'ye sesleniyorum; senin mutlu olman önemli değil, ben İstanbul'un mutlu olmasını istiyorum" dedi.
Sarıgül ayrıca, "Hükümdar adilse, kanun yapmaya gerek yok. Ama hükümdar adil değilse ne kadar kanun yaparsan yap anlamı yok. Hükümdar şu anda tek başına, Allah yardımcısı olsun. 'Astığım astık, kestiğim kestik' diyor. Ama buna 30 Mart'ta izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Sarıgül konuşmaya yaptığı sırada yanına mitingi izlemeye gelenler arasından iki kadın çağırdı. Sarıgül kadınlardan bir tanesine mikrofonu vererek, "Zeynep Teyze konuş duysunlar seni" dedi. Kısa bir konuşma yapan kadın, vatandaşlardan Sarıgül'e oy vermelerini isteyerek, "Sarıgül'e oy veremeyenlerin gözü kör olsun" dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÇIKACAĞI BALKON BULAMAYACAK"
Mustafa Sarıgül'ün konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de kısa bir açıklama yaparak, "Her seçim sonrasından balkona çıkıp, halkı kucaklama konuşmaları yapan, balkondan indiği andan itibaren de halkı birbirine düşüren bir kişi var, siz biliyorsunuz. Ama inanıyorum ki bu seçimde, o kişi, Recep Tayyip Erdoğan çıkacağı balkon bulamayacak. Balkonda artık aydınlık insanlar olacak, güzel insanlar olacak. Balkondan ayakkabı kutusu gösterildiğinde korkmayan insanlar olacak Türkiye'de yönetimde" dedi. Konuşmaların ardından sanatçı Onur Akın seçim otobüsünün üstüne çıkarak CHP için hazırladığı şarkıları seslendirdi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)