Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() ŞİŞLİ Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "İstanbul'un artık yapılaşmaya ihtiyacı yok. Gökdelenlere, alışveriş merkezlerine ihtiyacı yok. İstanbulluların çocuklarıyla, aileleriyle beraber gidebilecekleri kent parklarına ihtiyaçlarına var" dedi.
Mustafa Sarıgül, 4. Levent’teki CHP İl Merkezi binasının çatı katında kent parkı yapmayı düşündükleri Maslak'taki Harp Akademileri arazisi içerisine bulunan eski golf sahasını basın mensuplarına gösterdi. Burada yaptığı açıklamada, Pazar akşamı seçimleri kazanacaklarını ifade eden Sarıgül, "İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında, karşımızda gördüğümüz alanda 370 dönümlük bir arazi var. Bu 370 dönümlük araziyi mutlaka ama mutlaka İstanbul'un en önemli kent parkı yapacağız. İstanbul'un artık yapılaşmaya ihtiyacı yok, gökdelenlere, alışveriş merkezlerine ihtiyacı yok. İstanbulluların çocuklarıyla, aileleriyle beraber gidebilecekleri kent parklarına ihtiyaçları var" dedi.
"İSTANBUL’DA YEŞİL ALANI KİŞİ BAŞINA 10 METREKAREYE ÇIKARTACAĞIZ"
Kent parklarının sayısını arttıracaklarını ve bu parkları proje yarışmaları sonucunda yurttaşların onayına sunarak gerçekleştireceklerini ifade eden Sarıgül, araziyi göstererek, "Burası Milli Savunma Bakanlığı'na ait bir parktır. Bu parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak alacağız ve kent parkı olarak İstanbullularla buluşturacağız. Bundan sonra İstanbul'da kamuya ait alanların da park olarak, yeşil alan olarak kalmalarını arzu ediyoruz. İstanbul'da kişi başına düşen 2 metrekarelik yeşil alanı en az 10 metrekareye yükseltmeye çalışacağız" diye konuştu.
"BAŞI AÇIK YA DA KAPALI AYRIMI YAPMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Sarıgül, basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Seçildiğiniz takdirde başörtülü çalışanlara karışılmayacağını söylediniz. Şişli Belediyesi'nde başörtülü kaç kişi çalışıyor" sorusunu, "Çok arkadaşımız çalışıyor. Ben başörtülü kardeşlerime hiçbir şekilde sayı olarak bakmam. Kendi gönüllerinden nasıl arzu ediyorlarsa öyle giyinebilirler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kardeşlerimizle de aynı ölçüde çalışacağız. Yeni alınacak elemanlarda da başı açık ya da kapalı ayrımı yapmamız söz konusu bile değil" diye yanıt verdi.

ÖA(BB) (FOTOĞRAF)