Bahattin TIKNAZ/ SAPANCA,(Sakarya),() - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Ak Parti iktidarını eleştirerek, "Bir iktidarın tüm yurttaşlarına eşit davranması gerek. Sayın başbakan diyorki bana oy verenler benim, bana oy vermeyenler ne yaparsa yapsın diyorlar" dedi.
CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, partisinin Sapanca Belediye Başkan adayı Turhan Fortacı'ya destek vermek için Sapanca İlçesine geldi. Burada CHP Milletvekili Engin Özkoç tarafından karşılanan Mustafa Sarıgül, Sapanca ilçesini gezerek halkla görüştü. Ardından CHP Sapanca Belediye Başkan adayı Fortacı'ya destek için düzenlenen törende konuştu.
İktidarın devlet gücünü yurttaşlarına karşı kullanamayacağını söyleyen Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü:"Bugün iktidarı elinde bulunduranlar halkın kendilerine verdiği yetkiyi devlet gücü olarak, yurttaşlarımıza karşı kullanamazlar. Bir iktidarın tüm yurttaşlarına eşit olması gerek. Sayın başbakan diyorki bana oy verenler benim, bana oy vermeyenler ne yaparsa yapsın diyorlar. Öyle deyince Taksim'de eli palalı gençler çıkıyor kızkardeşlerimize tekme atıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Ben buradan şunu ifade etmek istiyorum. Bizim görevimiz yurttaşlarımızın yüzde 40'ını 50'sini degil. Yüzde yüzünü kucaklamaktır."
Mustafa Sarıgül, "Niye yaşıyoruz evlatlarımız mutlu olsun diye yaşıyoruz" diyerek Başbakan Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çocuğunun olmamasıyla ilgili olarak sözleriyle ilgili de şunları söyledi: "Bir insanın evladının olup olmayacağının kararını kim verir Allah verir. Geçen gün sayın başbakan diyor ki Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok. Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok doğrudur. Ama Bayrağımız tehlikeye düştüğü, zaman toprağımız o bayrağımızı koruyacak ve Devlet Bahçeli'nin binlerce çocuğu var. Başbakanlığımızı Cumhurbaşkanlığımızı yapan Süleyman Demirel'in de çocuğu yoktu. Ama bugün Süleyman Demirel'in yaptığı barajların üzerine uzun yıllardan beri iktidarda bulunan Ak parti iktidarı bugün görüyorsunuz Sapanca Gölünü kurutmak üzere melen çayını mahvetmek üzere, burada soruyorum. Demirel'in çocuğu yok. Demirel'e laf atıyorsun, Bizim geleneklerimize böyle konuşmak ayıptır. Süleyman Demirel'in yaptığı barajlardan su içen milyonlarca kişinin çocuğu var." 
Mustafa Sarıgül Ak Parti iktidarını da eleştirerek, "Ak Partinin birinci dönemi çıraklık, ikinci dönemi kalfalık bu ustalık döneminde inanınki çok önemli ölçüler içerisinde Sayın başbakanı tanıyamıyorum. Eskiden tanıdığım insanı tanıyamıyorum. Bir insan nasıl böyle bir noktaya gelebilir. Ecevit döneminde, Demirel döneminde de Özal döneminde ve Erbakan döneminde emniyet müdürünü görevden alsaydın kıyamat kopardı. Şimdi bir gecede 40 tane emniyet müdürünü görevden alıyorlar. 2 bin polisin tayinini çıkartıyorsunuz. Benim polisim senin polisin olmaz. Şöyle bir sey düşünün bir savcı soruşturmayı almış kutuları yakalamış bir gecede yasayı degistiriyorsun" dedi.

BT (MB/RT) (FOTOĞRAFLI)