Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İBB aday adaylığı dilekçesini CHP İl Başkanlığı'na verdi. Kalabalık bir grupla CHP'nin İstanbul Karaköy'deki İl Merkezi'ne gelen Mustafa Sarıgül, burada İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya adaylık dilekçesini verdi. Sarıgül'ün gelişi sırasında izdiham yaşandı. İl Başkanı Salıcı ve Sarıgül kameraların karşısına geçti. CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, Sarıgül'ü "İddialı bir belediye başkanlığı yapan, iddialı bir arkadaşımız" olarak tanımladı. Salıcı, Sarıgül'ün Şişli'deki çalışmalarını tüm İstanbul'a yaymak için iddiasını tüm İstanbul'un iddiası haline getirmek için baba ocağına CHP'ye geldiğini söyledi.
İZDİHAM YAŞANDI
Sarıgül, "El ele, kol kola, omuz omuza" sloganları eşliğinde konuşmasına başladı. Haftalardır İstanbul'u karış karış dolaştığını söyleyen Sarıgül, "Yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştım. Güven duygularını, umutlu bakışlarını gördüm. Bizim anlayışımız, asla ötekisi olmayan bir anlayıştır. Bizim anlaşımız hiç bir siyasi parti farkı gözetmeyen bir anlayıştır. Demokratik yönetimle tüm İstanbul'u kucaklama anlayışıdır. Coğrafi konumu, tarihi doğası ve kültürel değerleriyle bir dünya şehri olan İstanbul'u çok daha iyi noktaya taşıyacağız. İstanbul'un tarihini, doğasını en iyi CHP korur" dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL, KENTSEL GELİŞİM
Kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim yapacaklarını söyleyen Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü:
"O bölgelerde yaşayan yurttaşlarımızın haklarını, hukuklarını biz koruyacağız. Hepinizin çok iyi bildiği gibi, ulaşım sistemi maalesef artık kilitlenmiştir. Bir yerden bir yere gelmek stres haline gelmiştir. Ulaşım sistemini, yurttaşlarım izin verirse yeni baştan düzenleyeceğiz. İstanbul'da trafik çilesine hep beraber söz veriyorum biz son vereceğiz. Evlerinize, işyerlerinize gitmek artık çile olmaktan çıkması lazım. Kentimizin ulaşımında raylı sistemleri ön plana çıkaracağız. Deniz ulaşımına çok ama çok önem vereceğiz.
CHP BAYRAĞINI ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ
İstanbul'un her noktasına otoparkları arttırmaya çalışacağız bisiklet yolları, yaya yollara yok denecek kadar az. Yaya ve bisiklet yollarını biz yapacağız. İstanbul'a hiçbir engel koymayacağız. İstanbul engelsiz bir şehir haline gelecek. İstanbul'u bilim şehri ve teknoloji şehri yapmak bizim boynumuzun borcudur. Amacımız, yapacağımız hizmetlerle Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını zirveye taşımaktır. İnanıyorum ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız. Ben, İstanbullu yurttaşlarıma güveniyorum. İçim çok rahat, ben kendimi gönül rahatlığıyla İstanbullu yurttaşlarıma emanet ediyorum. İnanarak söylüyorum ki, vakit tamamdır, zamanı gelmiştir. Yolumuz açık olsun."
CHP MEKTEBİNİN TALEBESİYİM
Ayağı yere basan projelerle geleceklerini söyleyen Mustafa Sarıgül, "Akılcı, ayağı yere basan toplumun her kesimin kabul ettiği projelerle geliyoruz. Bizim amacımız İstanbul halkına yapacağız hizmetlerle en büyük arzumuz CHP'nin bayrağını zirveye dikmektir. İnanıyorum ki İBB tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız" dedi. Kendisine oy vermeyen yurttaşlar için de çok çalışacağını söyleyen Sarıgül, "Çok rahatım, ben kendimi şuandan itibaren gönül rahatlığıyla önce CHP'ye sonra da İstanbullulara emanet ediyorum. Türkiye'nin her noktasını, İstanbul'un her sokağını geziyorum. Yurttaşlarımın umutlu bakışlarını görüyorum. İstanbulluların çok iyi karar vereceğine inanıyorum. Benim en büyük kamuoyu yoklamam meydanlar. Yurttaşlarımın ilgisini görüyorum. Sarıgül CHP mektebinin talebesidir. Görevimiz CHP bayrağını zirveye taşımaktır" diye konuştu.
ÖN SEÇİMİ ARZU EDİYORDUM
Siyaset hayatı boyunca hep ön seçimle geldiğini söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ben ön seçimlerin bereketine, enerjisine inanan bir arkadaşınızım. Gençlik başkanı, ilçe başkanı olduğumda sandıktan çıktım. Milletvekili olduğum zaman da ön seçimden çıktım. Ön seçimi arzu ediyordum. Takdir ,CHP Genel Merkezinindir" dedi.
YÜZDE YÜZÜ KUCAKLAYACAĞIZ
Seçim kampanyasında nezaketten ayrılmayacağını söyleyen Mustafa Sarıgül, "Herkes ve herkes etkilenecek. Çok somut olaylarla geleceğiz. Yapamayacağımız olaylardan söz etmeyeceğiz. Söz veriyorum. Oy almak için hiç bir popülist anlayış içinde olmayacağız. Siyasetin nasıl demokratik yapıldığını ve bugün iktidarda bulunanlar, yarın muhalefete düştüklerinde kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa, bugün muhalefete öyle davranmaları gerekiyor. Yüzde 50 benim, gerisi ne olursa olsun doğru bir mantık değil. Bu sözleri siyasi heyecanla söylenmiş sözler olarak kabul ediyoruz. Biz yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklıyoruz" diye konuştu.
MARMARAY'IN ALTINDA ECEVİT İMZASI VAR
İstanbul'da herkesin CHP'den trafikle ilgili çözüm beklediğini belirten Mustafa Sarıgül açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Trafikte Sarıgül konuşmayacak. Sarıgül'ün kadrosu konuşacak. Sarıgül yok, bir siyasi diyorsa ki 'her şeyi ben biliyorum'. O siyasetçi hiç bir şey bilmiyordur. Sarıgül'ün kadrosu var. Marmaray gani gani rahmet eylesin Bülent Ecevit'in ve Devlet Bahçeli'nin imzasıyla gelen yatırımlardır. Devletin devamlılığı esastır. Metro da hatırlarsınız ki SHP döneminde başlayan bir yatırımdı. 20 yılda dünyanın hangi ülkesinde kaç km yol yapıldı. İstanbul kaç km yapıldı. Sarıgül konuşmalarını somut örneklerle verir."
SEÇİM OTOBÜSÜ ÜZERİNDE KONUŞTU
Mustafa Sarıgül basın toplantısının ardından yine sloganlar eşliğinde dışarı çıktı. Kendisini kapıda bekleyen kalabalığa hitap eden Sarıgül gençlik yıllarında aynı bölgede avizecide çalıştığını söyleyerek, "Yarın bir bakmışsınız ki İBB Başkanlığı için 1 saat kalmış" dedi. Sarıgül kendisine yönelik söylem eleştirilerine de yanıt verdi. Mustafa Kemal Atatürk'e 50 İslam ülkesi arasında laikliğe sahip tek ülke Türkiye olduğu için bile saygı ve minnet duyulması gerektiğini söyledi.