Cem TURSUN / İstanbul, () Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla birlikte gelen Mustafa Suver, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Savcılık'ta müşteki sıfatıyla ifade veren Mustafa Suver, adliye çıkışında basın mensuplarına avukatlarıyla birlikte açıklama yaptı. Suver, "Mustafa Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulundum. Rencide olduğum, medyaya düştüğümden dolayı buna mecbur kaldım ve gelip suç duyurusunda bulundum. Bundan sonra adalet önünde hesaplaşacağız" dedi.
"MEDYATİK ADAM DEĞİLİM Kİ BEN"
Mustafa Sarıgül'e hakkını helal etmediğini söyleyen Suver, "Bana vurmadıysa, Allah şahidimdir. O da Allah'a hesap verecek. Hakkımı helal etmiyorum. Bana 'provokatör' diyor. Eğer ben provokatörlük yapsaydım, 4-5 bin tane hemşehrim vardı orada. Bağırır çağırır, o medyayı oraya toplardım. Ben medyaya çıkacağımı da bilmiyordum. 2-3 gün sonra medyada göründükten sonra konuştum. Yoksa ne bir şahsi husumetim var ne bir işim var onunla. Beni rencide etti. Ondan dolayı bu hale kaldım. Beni de mahvetti. Medyaya çıkarttı. Medyatik adam değilim ki ben" diye konuştu.

"BEN ORAYA BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İÇİN GİTTİM"
Suver, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver'in kardeşi olduğuna ilişkin iddialar için de, "Benim hangi siyasi faaliyetle işim varsa tespit edip çıkarsınlar. Olabilir yani, ben kardeşim için gitmedim oraya. Ben oraya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için gittim. Başkasını da tanımıyorum. Bazı kanallar çarpıtıyor. Provokatörün ne olduğunu bilmiyorum. Benim şecerem belli. Ben karakol, savcılık, mahkeme tanımam. Başka da bir şey demiyorum, Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

"MUSTAFA BEY ADAŞI OLAN MUSTAFA BEY'İ DARP EDEREK SUSTURMAYA ÇALIŞMIŞTIR"
Mustafa Suver'in avukatı Melek Ekinci de, "darp" suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, rapor sunduklarını ve ifade verdiklerini söyledi. Avukat Mehmet Fikret Mehmetoğlu da, "Demokrasi, aynı fikirde olmayan insanlara saygı gösterip müsamaha etme ve katlanabilme sanatıdır. Burada tam tersi yapılmıştır. Mustafa Bey, adaşı olan Mustafa Bey'i darp ederek susturmaya çalışmıştır. Bunun bir bedeli vardır. Bunun tecellisi için suç duyurusunda bulunduk" ifadesini kullandı.

"KARDEŞİM DEĞİL AKRABAM"
Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, Mustafa Suver, "(Hasan Suver) Benim kardeşim değil, akrabam. Soyadım tutuyor onunla. Benim onunla bir kardeşliğim yok. Benim babamın adı Mustafa, onun adı Hasan. Sadece bir akrabalık var o da olmasın mı?" dedi.
Mustafa Suver, savcılığa sunduğu dilekçesinde, "basit yaralama" suçundan Mustafa Sarıgül ve adı tespit edilemeyen Sarıgül'ün korumaları hakkında dava açılmasını istedi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)