ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Esenler ve Bağcılar'da vatandaşlarla buluştu. Sarıgül'ü taşıyan seçim otobüsüne çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ve Türkiye Değişim Hareketi üyesi vatandaşlar eşlik etti. Seçim otobüsünden destekleyenlerini selamlayan Sarıgül, Esenler Cumhuriyet Meydanı ve Bağcılar Meydanı'nda vatandaşlara birer konuşma yaptı. Seçim otobüsünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, "Neden Esenler'e geldiniz" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Esenler, Bağcılar CHP'nin geçmiş dönemde en fazla ağırlıklı oy aldığı yerlerdi. Ben 80 öncesi CHP Gençlik Kolu Başkanı olduğum zaman bu bölgedeydim. Bu bölgeyi çok dolaştım. Bu bölgede, biz o zaman çok yoğun oy aldık. Ben inanıyorum ki Esenler'i, Bağcıları çok dolaşacağız. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak. Yapacaklarımızı yurttaşlarımıza anlattığımız zaman, yurttaşlarımız bu çağrımıza mutalaka geri dönecektir. Biz haktan yana hukuktan yana adalet duygusundan yana ötekisi olmayan bir anlayışla kent yönetimizi arzu ediyoruz. Stratejimiz ilk önce AK Parti belediyelerinin olduğu noktalarda olacağız, en son merkeze doğru geleceğiz. İstanbul'da çalmadığımız kapı sıkmadığımız el kalmayacak. Resmi olarak adaylık açıklandıktan sonra, kampanya şeklimiz değişecek, kampanya şeklimizin boyutları değişecek, başka bir çalışma içinde olacağız." "BU SEÇİMLERİN DEMOKRATİK BİR ORTAMDA GEÇMESİNİ ARZU EDİYORUM"

Seçim otobüsüyle önce Esenler'e gelen Sarıgül, buradaki kalabalıktan bir kişiyi gösterek, "Gözümüz aydın seçimi kazandık. Ama niye biliyormusunuz? Aramızda bir arkadaş var. Hiçbir batan gemiye binmez. Yürüyen gemiye biner. O geldiğine göre biz seçimi yüzde yüz kazandık" dedi. Sarıgül, "Makamım, mevkim, yerim, yurdum ne olursa olsun, kibirlenme olmadan, böbürlenme olmadan yoluma devam edeceğim. Kibirlenenleri ve böbürlenenleri Allah'ım da sevmez, kul da sevmez. Hiç bir endişeniz olmasın. Nasıl 15 yıldır, sizlerden hiç bir zaman ayrılmadıysam, bundan sonra da hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden, bütün yurttaşlarımla beraber olacağım." diye konuştu. Konuşmasının sonunda tüm siyasi partilere başarılar dileyen Mustafa Sarıgül, "Bu seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini arzu ediyorum, bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum, hiçbir endişeniz olmasın, Esenler'de tünelin ucundaki ışığı gördüm. Sizin de ışığınız bol olsun, Allah'ım sizi her zaman korusun." dedi. "SEÇİMLERİ DEMOKRASİ BAYRAMI OLARAK GÖRÜN"

Esenler'in ardından Bağcılar'a giden Sarıgül, Bağcılar Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Sarıgül, "Bu meydandaki bütün kardeşlerimden ricam şu; Seçimleri demokrasi bayramı olarak görün. Seçimlerde rekabet her zaman olacak. Ama hasım değiliz. Kavgadan yana olmayacağız. Kinden yana olmayacağız. Biz istiyoruz ki İstanbul'umuzda kin dönemi, nefret dönemi bitsin. Sevgi dönemi, barış dönemi, özgürlük dönemi başlasın" şeklizde konuştu.

İstanbul'a bütün yurttaşlar için geldiklerinin altını çizen Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her siyasi partiye oy veren yurttaşlarımızı kucaklamak için geldik. Sizden ricam şu; AK Parti'ye oy veren kardeşlerimizle konuşacaksınız, onların yüzde 20'si bize oy vermeye hazır. Yaptığımız ankaretlerde, kamuoyu yoklamalarında, AK Parti'ye oy verenler arasında yüze 18.7'si 'Ben Sarıgül'e oy veririm' diyor. MHP, BDP, ANAP,DYP, SP, DSP 'ye oy veren tüm yurttaşlarımızla konuşacaksınız. Onları mutlaka ve mutlaka ikna edeceksiniz. Bize oy veren yurttaşlarımız, bize oy verdikleri için bir tek gün pişman olmayacak"

Sarıgül daha sonra CHP Bağcılar İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, ilçeden ayrıldı.