EYÜP Sultan Meydanı'nda konuşan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Devlet Bahçeli projeyi başlatmamış olsaydı AKP'nin Marmaray'ı açamayacağını savundu.



Mustafa Sarıgül, haftanın son gününü İstanbul 'un 6 ilçesine ayırdı. Sarıgül'ün konvoyu, Ümraniye, Sultanbeyli, Avcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler'in ardından akşam saatlerinde Eyüp'e ulaştı.

Sarıgül'ün uyarısıyla, o sırada okunan ezanın bitmesi beklendi. CHP Eyüp Belediye Başkan adayı Ferzan Özer ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın konuşmalarının ardından, mikrofonu Mustafa Sarıgül aldı.

“KİMİN ÇOCUĞUNUN OLUP OLMADIĞININ KARARINI SEN VEREMEZSİN"

Başbakan Erdoğan'ın Bahçeli'ye yönelik “Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez" sözlerini eleştiren Sarıgül, “Kimin çocuğunun olup olmadığının kararını sen veremezsin. Onu önce Allahım verir, sonra da şahısların kendisi verir. O Marmaray'da, 'çocuğu yok' dediğiniz Bahçeli'nin imzası olmasaydı, Devlet Bahçeli o krediyi bulmasaydı, o projeyi başlatmasaydı, siz orayı açamazdınız. Sayın Devlet Bahçeli'nin kendi çocuğu yok ama Marmaray'dan geçen binlerce evladı var" diye konuştu.

“ZAYIF FİKİR AGRESİF OLUR"

Eyüp Sultan Meydanı'na gelirken, 10-15 kişinin üzerlerine gönderilmeye çalışıldığını söyleyen Sarıgül, “Hepinizden ricam şu; tahriklere kapılmayacağız. Şöyle bir şey düşünün sevgili kardeşlerim; zayıf fikir agresif olur, güçlü fikir rahattır. Sarıgül ne zaman Büyükşehir'e aday oldu, heyecanlanmaya başladılar" dedi.

“TENEKEDEN DURMA ORADA"

Mustafa Sarıgül, kalabalığın arasında kendisini alkışlamayan bir kişiyi görünce, tepki gösterdi. Sarıgül, “Tenekeden durma orada, ya alkışla ya kaybol. Ben bu alanda heyecanı olmayan bir adamı istemiyorum" dedi.

“YAZIKLAR OLSUN"

"17 Aralık" operasyonuna da değinen Sarıgül, “Senin adliyen benim adliyem olmaz, senin polisin benim polisim olmaz, polis hepimizin polisidir, polislerimizle hep beraber olacağız ama bir gecede bin tane, 2 bin tane polisin tayinini yapanlara, bir gecede 20 tane emniyet müdürü değiştirenlere de yazıklar olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Sarıgül konuşmasını, “Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, o yiğit de inşallah Eyüp Sultan'ı kurtarır" diye tamamladı. Konuşmasının ardından da belediye başkan adayı Ferzan Özer'le birlikte vatandaşları selamladı.

YK (ET)