Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, yağmurun sonrası sahilde çıkan hortum plajdaki masa ve sandalyelere zarar verdi. Yaralanan kimsenin bulunmadğı hortum bir süre sonra yok oldu.
Sarıgerme Mahallesi sahilinde bugün sabah saatlerinde hortum çıktı. Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneğinin (SARÇED) işlettiği plajda bulunan kafeterya ve sahilde bulunan şemsiye, şezlonglar etrafa saçıldı. Maddi hasara yol açan hortum bir süre sonra yok oldu. Mahalle Muhtarı Musa Varol, "Hortum sahilde bulunan SARÇED plajında hasara yol açmış. Geçen yıl yaşanan hortum plaj ve bölgemizdeki otellere büyük zarar vermişti. Bugün yaşanan hortumun o kadar zararı yok. Sadece derneğin malzemelerinde maddi hasar var" dedi.
Hortumun korkuttuğunu söyleyen SARÇED Başkanı Cengiz İlhan da, "67 şezlong, 43 şemsiye, büfenin ve gözetleme kulesinin çatısı ve bazı ağaçlarda hasar mevcut. Büyük zarar vermeyişinden teselli buluyoruz. Geçen yılki hortumdaki hasar yaklaşık 200 bin lira tutarındaydı. Bu olayda ise hasarımız 40 bin lira civarında olur" dedi

CK(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)