Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() SARAY Muhallebicisi’nin çeşitli şubelerinde çalışma  saatleri ve izin günlerinin düzenlenmesini istedikleri için işten atıldıklarını ileri süren 14 işçi, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Saray Muhallebicisi önünde eylem yaptı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e bağlı Devrimci Turizm İş Sendikası üyesi bir grupla, saat 13.00 sıralarında İstiklal Caddesi’nde bulunan Saray Muhallebicisi önünde toplanan işçiler,  “Hak yiyenin muhallebisi yenmez, işten atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankart açtılar. İşçiler  “Saray işçisi yalnız değildir”, "Atılan işçiler geri alınsın” şeklinde sloganlar attı.
İşçiler adına basın açıklaması okuyan Adem Çelik, 13-14 saati bulan çalışma saatleri ve izin günlerinin düzenlenmesi, mesai ücreti verilmesi, asgari ücret düzeyinde olan ücretlerinin arttırılması talepleri nedeniyle işten çıkartıldıklarını söyledi. Çelik, “Aralarında 17 yıllık çalışanların da bulunduğu 14 arkadaşımız, sadece haklarını talep ettiği için, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın aile şirketi olan Saray Muhallebicisi’nden sorgusuz sualsiz atıldı. Hiçbir yasal hakları karşılanmadan bir gecede kapının önüne konulan 14 arkadaşımız sadece aileleriyle birlikte açlıkla değil, aynı zamanda çeşitli psikolojik baskı yöntemleri ile de terbiye edilmeye çalışıldı” dedi.

EYLEMLER SÜRECEK

Açıklamada atılan işçilerin tekrar işe alınana kadar eylemlerin süreceği belirtildi.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da basın açıklamasında konuşma yaparak işçilere destek verdi. Eylem açıklamanın ardından olaysız şekilde sona erdi.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)