İstanbul Sarayburnu'ndaki surlarda 21 Ocak 2013'de öldürülen ABD'li kadın Sarai Sierra'nın Amerika'da yaşayan annesi Bexaida Jimenez'in "Kızımın en sevdiği kıyafet" diyerek geri istediği kahverengi deri ceketinin akibeti cinayetin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen tespit edilemedi.
Sarai Sierra'yı öldürdüğü iddiasıyla ikinci kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Ziya Tasalı ise Sierra'ya ait cep telefonunu ve bilgisayarı denize attığını, deri ceketi ise çöpe attığını söyledi.
Sanık Ziya Tasalı'nın suç tarihi itibariyle ve halen herhangi bir akıl hastalığına tutulmuş olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Ziya Tasalı katıldı.
Sierra'nın annesi Bexaida Jimenez'in avukatı Ceren Şarman ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Birsel Kurt duruşmada hazır bulunurken, Ziya Tasalı'nın avukatları ise mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmadı.
Mahkeme Başkanı'nın "Deri ceketi ne yaptın?" sorusu üzerine Tasalı, "Çöpe attım" dedi. Tasalı, "Olaydan sonra maktülenin cep telefonunu ve bilgisayarını denize attım. Deri montunu da denize attım. Ben maktülenin montunun, maktülenin yanında kalması halinde o civarda kaldığını bildiğim diğer tinerciler alıp götürür diye yanıma aldım. Ancak sonradan çöpe attım. Maktüleye karşı ben cinsel saldırı suçunu işlemedim. Kabul etmiyorum" diye konuştu.
BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ'NE SEVK EDİLDİ
Suçtan zarar gördüğü için maktülün annesi Bexaida Jimenez'in davaya katılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanık Ziya Tasalı'nın suç tarihi itibariyle ve halen herhangi bir akıl hastalığına tutulmuş olup olmadığının tespit edilip rapor alınması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine hükmetti. Sanık Ziya Tasalı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Ocak'a arteledi.
(BB)