Hasan GÖÇER/ELBİSTAN (Kahramanmaraş, () - KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'nde, 40 bin fidanın toprakla buluştuğu Şar Dağı'na 800 bin fidan daha dikileceği bildirildi.
Bir süredir devam eden Şar Dağı’nı ağaçlandırma projesi için önemli bir adım daha atıldı. Son 6 yılda 40 binden fazla fidanın toprakla buluştuğu Şar Dağı’nın, ilçeye bağlı Taşburun ile Karaelbistan mahallelerinin girişi arasında kalan yaklaşık 30 bin dönümlük alanı, Mera Komisyonu kararıyla Orman Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edildi.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, kendisini ziyaret eden Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu ile ilçedeki ağaçlandırma çalışmalarını görüştü. Kaymakam Akkoyun, Şar Dağı’ndaki yaklaşık 30 bin dönümlük alanın ağaçlandırma çalışmaları için Orman Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini söyledi.
Dağ eteklerinin ağaçlandırılacağını belirten Akkoyun, "Geçen hafta içerisinde Şar Dağı’nda Karaelbistan’a kadar ulaşan bölgede yaklaşık 30 bin bir dönümlük alanın mera vasfından çıkarılarak Orman Bölge Müdürlüğümüze orman arazisi olarak tahsisi noktasında Mera Komisyonu tarafından çalışma yapıldı. Mera vasfından çıkarıldı. Yalnız arada iki bölgede özel maden ocağı işletmelerinden dolayı kısmi çıkarımlar olacak. Bu da yaklaşık 28 bin dönüm alanın orman çalışması yapımı için kullanılmak üzere tahsis edilmesi anlamına gelmektedir” dedi.
Ağaçlandırma çalışmalarına sonbaharda başlanılacağını ifade eden Kaymakam Akkoyun, şöyle konuştu:
"Yine bu tahsis çalışmasının akabinde Orman Bölge Müdürlüğü'müzle yaptığımız çalışmalar neticesinde bakanlığımızla görüşmeler yapıldı. Eğer önemli bir aksaklık ya da eksiklik yaşanmazsa 100 hektar kadar Şar Dağı bölgesinde 100 hektar kadar da Karaelbistan bölgesinde bu sene sonbahar aylarında ağaçlandırma çalışması yapacağız. Bu çalışma Orman Bölge Müdürlüğü'müzün koordinesinde Kaymakamlığımız ve diğer kurumlarla ortaklaşa gerçekleştirilecek. Bu da 28 bin dönümlük alanın ağaçlandırılmasında ilk adım atılması anlamına geliyor. Tabi bunun için bölgede ciddi bir anlamda çalışma yapılması gerekiyor. Topraklı alanların iş makineleri ile işlenmesi gerekiyor. Bakanlığımızdan ve ilgili kurumlardan teyitler alındıktan sonra bu çalışmalara başlanacak. Bizler de hep birlikte vatandaşlarımızla ağaçlandırma çalışmasına katılacağız."
Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu ise orman arazisi olarak tahsis edilen alana yaklaşık 800 bin fidan dikileceğini ifade etti. Şar Dağı’nda 6 yıldır ağaçlandırma çalışması yürütüldüğünü ve bu çerçevede yaklaşık 40 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu hatırlatan Sabuncu, 30 bin dönümü kapsayan ağaçlandırma çalışmasının etüt projesinin de bu yıl yapılacağının kaydetti.

FOTOĞRAFLI