Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ta kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın okulunda buruk karne sevinci yaşandı. Sınıf arkadaşları Mert'in karnesini balon ve şekerlerle birlikte sırasına bıraktı.
Kars'ta 6 Nisan günü babasına ait işyerine yemek götüren Mert Aydın bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde ölü bulundu. Ölümün üzerinden yaklaşık 2.5 ay geçen Mert'in, Ziya Gökalp İlkokulu 3/C sınıfında arkadaşları karne heyecanını buruk yaşadı.
Öğretmenlerinin Mert Aydın’ın adını okumasıyla arkadaşları hep bir ağızdan 'Burada' dedi. Mert’in sıra arkadaşı Akyan Altuğ Aydın, öğretmeninin elinden aldığı karneyi sırasına bıraktı. Sırasına kırmızı balon ve Mert'in sevdiği şekerlerden koyan arkadaşları ve veliler gözyaşlarını tutamadı. Mert’i unutmadıklarını söyleyen sınıf arkadaşları, "Mert cennette" diye konuştu.
Veliler de Mert'in cinayete kurban gitmesiyle büyük acı yaşadıklarını, cinayet sanığının tutuklanmasına karşın hala çocukların rahat davranamadığını söyledi. Velilerden bazıları çocuklarını bakkala ekmek almaya bile gönderemediklerini belirterek, "Mert’in de bugün karne alması lazımdı. Onun annesinin yerine kendimizi koyduk, gerçekten çok büyük bir acı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI