SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde, 'bonzai' olarak adlandırılan ve gençler arasında hızla yaygınlaşarak ürkütücü boyutlara ulaşan sentetik uyuşturucudan bir süre önce 24 yaşındaki B.N.'nin ölmesi üzerine ilçede 'Uyuşturucuya hayır' adı altında protesto gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalarda, uyuşturucu satan ve kullananların polise ihbar etmesi istenirken, bunun ispiyonculuğa girmediği vurgulandı.
Emniyet güçlerinin birçok ilde düzenledikleri operasyonlarda son zamanlarda özellikle ucuz olduğu için daha çok kenar mahallelerdeki gençler arasında yaygınlaştığı bilinen Bonzai adlı sentetik uyuşturucudan bir süre önce Sapanca'da 24 yaşındaki N.B. adlı genç yaşamını yitirdi. Bu tehlikeli uyuşturucu satışı şikayetlerin arttığı ve bir kişinin de yaşamını yitirmesi nedeniyle Sapancalılar bu akşam saatlerinde toplanarak protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte gençleri uyaran sloganlar atılırken, güvenlik güçlerinden de uyuşturucu satıcılarına karşı mücadeleyi daha da arttırması istendi. 
Grup adına açıklama yapan Emrah Cebeci, uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı olduklarını, uyuşturucu satıları ile kullananları ihbar etmenin vatandaşlık borcu olduğunu, bunun insan hayatını ilgilendirmesi nedeniyle kesinlikle ispiyonculuk kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. Protesto yürüyüşü saygı duruşu ve İstiklaml Marsı'nın söylenmesinin ardından sona erdi. 
FOTOĞRAF