Bahattin TIKNAZ/SAPANCA(Skarya), ()- SON DÖNEMDE kuraklık sonucu su çekilmesiyle sık gündeme gelen, Sakarya'nın yanı sıra Kocaeli'nin de içme suyu havzası  Sapanca Gölü sahilinde suda köpük görüldü. Özellikle Harmanlık Mevkii'ndeki sahil şeridini boydan boya kaplayan köpüğün neden kaynaklandığı belirlenemedi. 
Kuraklık nedeniyle dikey olarak su düzeyi normalin 2 metre 10 santim altında bulunan, sahil şeridinde 100 metreye yaklaşan çekilme görülen Sapanca Gölü'nde, sahil şeridindeki iskeleler açık alanda kalmıştı.
Son yağışların su düzeyine etki yapmadığı Sapanca Gölü'nde sahil şerinidne görülen köpük endişe yarattı. Harmanlık ve Yüzevler Mevkii'ndeki sahil şeridini kapsayan köpük tabakası ile ilgili inceleme başlatılırken, buradaki bazı villa sahipleri bunun birçok nedeninin olabileceğini, bildirirken tahlil sonuçlarının açıklanmasını istedi.
Yüzevler Mahallesi'nde oturan Sibel Öztürk, gölün anormal derecede çekildiğini son yağışların su düzeyine etki yapmadığını anlattı. Öztürk, şöyle dedi:
"Burada köpük tabakasını ilk kez gördük. Bu atıktan kaynaklanmış olabileceği gibi, göldeki organizmalar da neden olabilir. Bizler de bir an önce inceleme yapılıp açıklanmasını belkiyoruz."

BT(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)