KOCAELİ Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SANTEK ’14' Fuarı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında, bu yılki hedefin 200 yerli ve yabancı firma, 30 STK, 15 bin ziyaretçi olduğu belirtildi. 
Bu yıl 25 Eylül'de başlayıp 28 Eylül'de sona erecek olan, üç gün boyunca yerli ve yabancı firmaların ikili görüşmeler de yapabildiği SANTEK '14' Fuarı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kocaeli Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut hazır bulundu. 
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ konuşmasında, 25-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ve hazırlıkları bu yönde süren SANTEK’14’ün hedeflerini açıklarken, sanayisiyle anılan Kocaeli’nin kültür, turizm ve fuarcılıkla da öne çıkması gerektiğini söyledi. Özdağ, “İstanbul’dan sonra ikinci büyük sanayi kenti konumunda ve imalat sanayisinden aldığı payla ülkemiz ekonomisine katkıları yönüyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Kocaeli’nin sanayi haricinde diğer alanlarda da kendini göstermesi, ön plana çıkması, kültür, turizm ve kongre merkezi olma yolunda hızla ilerlemesi gerekmektedir” dedi. Özdağ şöyle devam etti:
"Fuar organizasyonları, modern pazarlama stratejilerinden biri olarak şehirlerin, bölgelerin ve ülkelerin sosyo-ekonomik gelişimlerine büyük katkılar yaparlar. Hatta biraz daha iddialı olacak belki ama fuarcılık, tüm sektörlere liderlik eden, yol gösteren ve onların gelişimine üst düzey katkı sunan bir hizmet sektörüdür. Biz fuarcılığın öneminin farkındayız.” 
Murat Özdağ, geçtiğimiz yıl 140 yerli ve yabancı firma ile 20 sivil toplum kuruluşunun katıldığı, toplamda 11 bin ziyaretçiye ulaşan SANTEK’in 2014 hedefinin ise 200 yerli ve yabancı firma, 30 STK ve toplamda 15 bin civarında ziyaretçi olduğunu söyledi. 
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da konuşmasında Kocaeli Ticaret Odası’nın yanı sıra diğer odalarla da işbirliği içinde olduklarını söyleyerek, bu işbirlikler sayesinde bölgede önemli kalkınma sağlıyacaklarını ve Kocaeli’nin adını dünyaya duyuracaklarını vurguladı. MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise, “Bu fuarı kenti tanıttığı için destekliyoruz. Kentin gelişimine katkı sunan her çalışmaya biz de katkı sunuyoruz. Bu fuar için odalar, valilik, büyükşehir işbirliği yaptı biz de işbirliğini kolaylaştıracak destekler verdik” dedi.

(FOTOĞRAFLI)