Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - BAKANLAR Kurulu'nun 30 Ağustos’ta Resmi Gazete'de yayımladığı kararla elektrik borcu olan çiftçilere borçlarını ödeyene kadar destekleme ödemesi yapılmamasına ilişkin kararı Şanlıurfa'da tepkiye yol açtı. Şanlıurfalı çiftçiler, destekleme primlerini alamamaları halinde elektrik borçlarını ödemelerinin mümkün olamayacağını söyledi.
Tarımsal alanlarda elektrik borcu olan çiftçilere yönelik yapılan yeni düzenlemenin ardından destekleme primlerini alamayan çiftçiler, bu karara tepki gösterdi. Borçları nedeniyle uygulanan elektrik kesintileri sonrası tarladaki ürünlerini sulayamadıklarını anlatan çiftçiler, hükümetin yeni kararının kendilerini daha da perişan olacağını ifade etti.
Merkeze bağlı Akçamesçit Mahallesi sakinlerinden Halil Saçaklı, çiftçinin destekleme primleri ile ayakta kaldığını savunarak, elektrik borçlarını ödememeleri halinde bundan da mahrum olmalarının tarımın biteceği anlamını taşıyacağını ifade etti. Kendisinin de bir dinamo ve bir trafosu ile 150 dönüm arazisini suladığını ve 266 bin lira elektrik borcu bulunduğunu anlatan Saçaklı, "Destekleme primi almadan bu borcu ödemem mümkün değil. Bu soruna çözüm bulunmazsa araziyi kendi haline bırakıp buralardan gitmek zorunda kalacağız" dedi. 
Aynı köydeki arazisinde pamuk eken Ali Uğraş da uygulamanın tarımı bitireceğini ifade etti. Şu anda ekinlerin sulama yapamadıkları için büyük oranda yandığını ve destekleme primi alamamaları durumunda elektrik borçlarını ödeyemeyeceklerini anlatan Uğraş, "Öncelikli olarak çiftçinin desteklenmesi için elektrik sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Çiftçi parası olmadan borcunu ödeyebilir mi? Hükümetin çözüm adına bize sunduğu bu uygulama maalesef çiftçiye destek olmaktan öte köstek olur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI