ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını gidermek için 'Mevsimlik Tarım İşçileri Derneği' kuruldu.
Tarım işçiliğinin çok fazla olduğu Şanlıurfa'da, Mevsimlik Tarım İşçileri Derneği kuruldu. Derneklerinin çok kısa zamanda üye sayısını artırarak, büyüyeceklerini ifade eden kurucu Başkan Mehmet Göbek, her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında 6 aylığına batı illerine göç etmek zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin sağlık ve sosyal yaşam şartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde çaba sarf etmek için bu derneği kurduklarını söyledi. Göbek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Mevsimlik tarım işçileri özel risk grubu olarak tanımlanır. Ülkemizde ise en fazla ölüm tarım sektöründe yaşanmaktadır. Bu insanlarımız göç ettikleri yerlerde barınma, alt yapı, yaşam koşulları, temel sağlık hizmetleri, ön yargı, ayrımcılık, dışlanma, temiz içme suyu sıkıntısı, kız çocuklarımıza ait sorunlar, eğitim, ulaşım gibi sorunlarla karşı karşıya kalınmaktadır. Yapılan araştırmalarda mevsimlik tarım işçiliği sorununun bir handikap olduğu, eğitimsiz bir toplumun ise dezavantajlı olduğu ifade edilmektedir. Yine yaptığımız görüşmelerde sivil toplum kuruluşlarının bu sorunun kaynağının eğitimsizlik olduğunu vurgularken ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini de ifade edilmektedir."

AL(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)