– ŞANLIURFA’da, hayvan otlatma meselesi yüzünden geçen yıl bir kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla Tile ve Hacanlı aileleri arasında başlayan husumet, bölgenin kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla son buldu.

Şanlıurfa merkeze bağlı Bayatlı Köyü’nde birbirine akraba Tile ve Hacanlı aileleri arasında merada hayvan otlatma meselesi yüzünden geçen yıl çıkan silahlı kavgada Mehmet Tile öldü, 2 kişide yaralanmıştı. İki aile arasında başlayan husumetin son bulması için arabuluculuk yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, kanaat önderleriyle birlikte husumetli ailelerle barış için görüşme yaptı. Her iki ailenin barışa ikna olması üzerine bir yıldır birbirleriyle hiç görüşmeyen husumetli aileler, barış yemeğinde bir araya getirildi. Köy meydanında düzenlenen barış yemeğinde her iki aileye mensup fertler, Kuran-ı Kerim’in altından geçirilerek, kurulan yer sofrasında karşılıklı oturdu.

Duaların okunduğu barış yemeğinde konuşan Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, "Bir anlık öfkeyle bu iki aile bir ömür boyu pişmanlık duydu. Ancak barışa ikna olmaları sebebiyle bu pişmanlıkları daha fazla büyük olaylara neden olmadan, son bulması hepimizi oldukça mutlu etmiştir. Artık bizim bölgemizde kan davalarının yaşanmamasını istiyoruz. Bu vesileyle her iki ailenin barışının ebedi olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından her iki ailenin ileri gelenlerinden Hacı Sinan Tile ile Halil Hacanlı birbirleriyle tokalaştırıldıktan sonra kurulan yer sofrasında barış yemeği yenildi.