ŞANLIURFA'da, stüdyo fotoğrafçıları, bazı kamu kuruluşlarında kullanılan ‘Foto Kabin’ uygulamasına tepki gösterdi. Mesleklerinin yok olmaya yüz tutuğunu ifade eden esnaf, "DiGital çıktı, baskı yapmaz olduk. Şimdi de devlet kurumları mesleğimizi elimizden aldı. Devletle rekabet edecek güçte değiliz. Biran önce bu uygulamadan vazgeçilsin" dedi.
Şanlıurfa’da faaliyet gösteren stüdyo fotoğrafçıları, bazı kamu kuruluşları ve okullarda vesikalık fotoğraf çekiminin 'Foto Kabin' uygulamasıyla yapılmasına tepki göstermek için öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde; 'Fotoğraf, fotoğrafçıda çekilir’, ‘Anılar fotoğrafta yaşar’, ‘Foto kabinine hayır' ve 'Mesleğimizi yok etmeyin’ yazılı dövizler taşıyan 25 kişilik grup adına konuşan Orhan Kayışbacak, şöyle dedi:
"Devlet eliyle esnaf yok ediliyor. Bi ran önce bu uygulamadan bu kurumlar vazgeçmeli. Bugün uyarı niteliğinde eylem yaptık. Çağrımıza kulak verilmediği takdirde bu eylemlerimiz bu kadar masum olmayacaktır. Foto kabinlerinde çıplak fotoğraf çektirip eylem yapacağız. Biz sahipsiz bir meslek değiliz. Fotoğraf; fotoğrafçının işidir. Burada bir haksız kazanç uygulaması vardır. Yetkililerin bu konuya çare bulmasını istiyoruz."