ŞANLIURFA’da, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sık sık meydana gelen elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterirken, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş ise sorunun çözümü için seferber olunduğunu ifade etti.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları öfkelendirdi. Sık sık yaşanan uzun süreli kesintiler nedeniyle çocuklarının hasta olduğunu ve iş yapamadıklarını söyleyen vatandaşlar, ""Bizler her akşam karanlığa gömülmeye mecbur değiliz. Bu soruna artık son verilmesi gerekiyor. Elektrik kesintisi olduğunda aradığımız kuruma ulaşamamak ve muhatap bulamamak daha da kötü bir durum" dedi.
Kentteki esnaf da elektrik kesintileri nedeniyle elektronik malzemelerinin hasar gördüğünü ifade ederek sorunun çözülmesini istedi.
Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşanan ve zaman zaman protesto edilen elektrik kesintilerinin son bulması için Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu bir araya gelerek toplantı yaptı. Yaşanan kesintilerin vatandaşı, esnafı ve sanayiciyi mağdur ettiği gibi dağıtım şirketini de mağdur ettiğini ifade eden Vali Vekili Seçilmiş, "Kesintilerin asgari düzeye çekilmesi için gerekli altyapı güçlendirilecek. Yerel bazda yapılan çalışmaların yanı sıra kesintilerin sona erdirilmesi içinse Ankara’da da çalışmalar yapılıyor. Ankara ve tüm kurumlarımız sorunun çözümü için seferber olmuş durumda, sorunun çözümü için uğraşıyorlar. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz hak ararken, haksızlık yapmamaları ve protesto gösterilerinde şiddetten kaçınmalarıdır" diye konuştu.