ŞANLIURFA'da, büyükbaş hayvanlarına sağlık raporu ve küpe alamadıklarını iddia eden 50 besici, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü protesto etti.
Yenice Mahallesi'nde bulunan Yeni Hayvan Pazarı’nda toplanan 50 besici, büyükbaş hayvanlarına sağlık raporu ve küpe alamadığı için eylem yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne gittiklerinde hayvanlar için küpe alamadıklarını iddia eden besiciler, kamyonetlerle yolculuk yaptıkları zaman güvenlik güçlerince kaçak olduğu gerekçesiyle hayvanlarına el konulduğunu öne sürdü. Besiciler adına açıklama yapan Yeni Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Abdulhakim Torgut, "Besici esnaflarımız küpe bulamadıkları için çok perişan bir durumdalar. Küpe temini için gittiğimiz bütün yetkililer, bizleri muhatap almayarak, sorunlarımıza kulak tıkadılar. Burada resmen bizlere ambargo koymuşlar. İki yıldır sürekli küpe sorununu yaşıyoruz. Bu yaşadığımız sıkıntıyı mart ayında yapılacak yerel seçimlerde gereken cevabı siyasilere vereceğiz" dedi.
Küpe ve rapor olmadığı için hayvanlarını satamadıklarını ve farklı bölgelere taşıyamadıklarını anlatan besiciler, bir an önce sıkıntılarının giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.